12ο Φεστιβάλ Μελιού: Παρούσα η Περιφέρεια με δείγματα μελιού και γαστρονομικές παρουσιάσεις

Newsroom
01/12/2021 11:25
 
 
 

Χωρίς τη συμμετοχή παραγωγών και με περιορισμένη παρουσία επισκεπτών, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 3 μέχρι και τις 5 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας το 12ο Φεστιβάλ Μελιού, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το παρών θα δώσει ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, ο οποίος αναχωρώντας για την Αθήνα, δήλωσε τα εξής:

«Παρά την πανδημία και τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που η Πολιτεία έχει θεσπίσει, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στο Φεστιβάλ, φιλοδοξώντας να προβάλει και να αναδείξει το εξαιρετικό μέλι που παράγεται με πολύ μεράκι και κόπο από τους μελισσοκόμους παραγωγούς των νησιών μας, οι οποίοι χρησιμοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την πλούσια χλωρίδα των νησιών. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας σε μία προσπάθεια στήριξης του νησιώτη μελισσοκόμου. Ήδη έχουν αποσταλεί πλέον των 500 δειγμάτων απ’ όλη την Ελλάδα, γεγονός που αποδεικνύει την δυναμική του Φεστιβάλ».

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει και θα λειτουργήσει περίπτερο, στο οποίο θα φιλοξενηθούν δείγματα που έχουν αποστείλει παραγωγοί μελισσοκόμοι των νησιών και θα εκπροσωπηθούν στον πανελλήνιο διαγωνισμό μελιού, ενώ παράλληλα έχουν προγραμματιστεί διάφορες γαστρονομικές παρουσιάσεις με κύριο συστατικό το μέλι, όπως μελεκούνια, τηγανίτες, λουκουμάδες, λαδόπιτες κλπ.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί στο ΣΕΦ το ετήσιο συνέδριο της ελληνικής μελισσοκομίας, όπου – εκτός από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ – θα παραστούν όλοι οι φορείς που ασχολούνται και στηρίζουν την μελισσοκομία.

(Visited 133 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*