H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αρωγός των δράσεων της ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ» για την προστασία του περιβάλλοντος στα νησιά της

Newsroom
02/12/2021 15:57
 
 
 

Σε εκδήλωση παρουσίασης των στόχων και του προγράμματος δράσης για το 2022 της ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ» παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων χθες 1η Δεκεμβρίου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO & το Φυτώριο Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΚΙΝΗΜΑ» ιδρύθηκε με πρωτοβουλία έξι ενεργών πολιτών, οι οποίοι, με έδρα την Νάξο, ενστερνίζονται την υποχρέωσή τους να μεριμνήσουν, με ατομική προσφορά και ευθύνη, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών της περιοχής του Νοτίου Αιγαίου σε θέματα της κλιματικής αλλαγής. Το σχέδιο δράσης στοχεύει στο περιβάλλον των νησιών μας, στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και στην προστασία της ισορροπίας του οικοσυστήματος των νησιών.

Στην ομιλία της η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Κατερίνα Ανδρούτσου τόνισε ότι η ανησυχία και ο προβληματισμός της για την προστασία του Περιβάλλοντος για τα Νησιά του Ν. Αιγαίου βρήκε άμεση ανταπόκριση από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, γι’ αυτό και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι συμπαραστάτης στο «ΚΙΝΗΜΑ» και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Απόψε στέλνουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι το παράδειγμα οφείλουμε να το αντιγράψουμε όλοι και ότι το αύριο έρχεται μέσα από τις πράξεις, μέσα από σχέδιο, από μια περιοχή η οποία με κάθε τρόπο έχει δηλώσει ότι δεν μένει απαθής και αδρανής στο αύριο που έρχεται , αλλά δουλεύει για αυτό για να το συνδιαμορφώσει. Αγκαλιάζουμε τις ευγενείς προσπάθειες της κοινωνίας των Πολιτών, στηρίζουμε κάθε δράση που έρχεται να αναδείξει την ανάγκη για ενεργό συμμετοχή στις προκλήσεις της εποχής».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι κυρίες Χρυσάνθη Λαιμού, Φαίη Ξενοκώστα, Βάσω Πετρίδου και Αικατερίνη Τζιτζικώστα ανακηρύχθηκαν από την κα Ανδρούτσου και τον Χατζημάρκο «Πρέσβεις Προστασίας Νήσων».

Το ΚΙΝΗΜΑ, στοχεύει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει δράσεις οι οποίες θα επαναφέρουν την ισορροπία του οικοσυστήματος των νησιών του Ν. Αιγαίου. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν άμεσα με δενδροφυτεύσεις στα νησιά Ρόδο, Σύρο και Σίφνο.

Για τις δράσεις του έχει εξασφαλίσει την αιγίδα των:
*Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας.

*Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου & Μυκόνου.

*Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

*Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

*Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

*Α.Π.Ε- ΜΠΕ.

*Πανεπιστήμιου Αιγαίου.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου. Παρέστησαν ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, οι βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης, Γιάννης Παππάς , Φίλιππος Φόρτωμας και Κατερίνα Μονογυιού, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Σαρακιώτης και Μιχάλης Κατρίνης, ο Δρ. Γιάννης Μανώλης, Επικεφαλής Τομέα Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, ο Κων/νος Συνολάκης, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου όπως η Μαριάνα Λάτση και η Αγγελική Φράγκου, το ζεύγος Φιξ, ο επικεφαλής ONEX Group, Πάνος Ξενοκώστας, εκπρόσωποι από την Εκκλησία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων η Έπαρχος Π.Ε. Μήλου Έλλη Χωριανοπούλου, ο Έπαρχος Κέας Γιάννης Ευαγγέλου, ο Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης και ο Δήμαρχος Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης, εκπρόσωποι από το Διπλωματικό Σώμα, επιστήμονες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, καθώς και προσωπικότητες που έχουν επιδείξει έμπρακτα την ευαισθησία τους σε θέματα περιβάλλοντος.

Την χθεσινή εκδήλωση χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. κ Ιερωνύμου Β’ και αναπληρωτής διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου Δωρόθεος Β’, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Βενετσανόπουλος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Παροναξίας κ.κ Καλλινίκου, ο κ. Τζέφρυ Παϊατ, Πρέσβης των Η.Π.Α στην Ελλάδα, ο οποίος απέστειλε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, ο Δρ. Γιάννης Μανώλης, Επικεφαλής Τομέα Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, ο κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας, ο κ. Κων/νος Συνολάκης, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή & Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, η κ. Χρυσή Βιτσιλάκη, Πρυτάνισσα Πανεπιστημίου Αιγαίου, η κ. Σάγια Τσαουσίδου, Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ‘Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, ο κ. Αιμίλιος Περδικάρης, Πρόεδρος του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και από την ΚΟΡΠΗ η κ. Ρόη Φίλου, GROUP BRAND MANAGER Nestle WATER στην Nestle Hellas.

(Visited 153 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*