Στην Κω ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης

admin
30/01/2015 12:42
 
 
 

Για θέματα αρμοδιότητάς του και γενικότερα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επισκέπτεται την Κω ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης.

Αρχικά, συναντήθηκε με τον έπαρχο Κω Γιώργο Χαλκιδιό, ο οποίος τον ενημέρωσε λεπτομερώς για τα τρέχοντα θέματα της Κω και εν συνεχεία συνομίλησε με τους περιφερειακούς συμβούλους της πλειοψηφίας κ. Δ. Χαματζόγλου και Ευρ. Νάκη.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν μαζί με τον έπαρχο παραγωγικές μονάδες του νησιού, ενδιαφέροντος της Διεύθυνσης Βιομηχανίας.

Ακολούθησε προγραμματισμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο Κω, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Κυρίτση, του αντιπεριφερειάρχη και του επάρχου. Συζητήθηκε το θέμα του ΕΣΠΑ, του υδατοδρομίου Κω, της ένταξης έργων, των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος και της ενίσχυσής του, το πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχιας (στο οποίο θα καταθέσει ανεξάρτητη πρόταση ο Δήμος Κω), το θέμα ένταξης σε στόχους μετά τον χαρακτηρισμό της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα που αδικεί τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων. Ο δήμαρχος με τη σειρά του ενημέρωσε για την ατζέντα έργων του Δήμου Κω και την προετοιμασία για τη νέα τουριστική περίοδο. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα και θα επαναληφθεί σύντομα σε νέα επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη.

Σε δηλώσεις τους, ο κ. Φλεβάρης στήριξε το έργο του επάρχου Κω Γιώργου Χαλκιδιού, επισημαίνοντας την ευαισθησία του για το θέμα της προσωρινής στέγασης και προσωρινής διαμονής των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στη Ελλάδα και στην Ε.Ε. Επίσης, υπογράμμισε τις ενέργειες του κ. Χαλκιδιού για συγκέντρωση τίτλων ιδιοκτησίας των ακινήτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο νησί της Κω και τόνισε στους παριστάμενους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες ότι η ύπαρξη Περιουσιολογίου αποτελεί σπουδαία και πρωταρχική νομική, διοικητική και πολιτική υποχρέωση της Αυτοδιοίκησης.

Με τη σειρά του, ο έπαρχος ευχαρίστησε τον κ. Φλεβάρη για την παρουσία του και το ενδιαφέρον του για την Κω, η οποία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει «ισχυρό χαρτί» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*