Αποχή της Λαϊκής Συσπείρωσης από τη «διά περιφοράς» συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Newsroom
06/12/2021 15:47
 
 
 

Την αποχή της από τη σημερινή «διά περιφοράς» συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ανακοίνωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει «καμία βάσιμη δικαιολογία» για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Η περιφερειακή παράταξη του ΚΚΕ κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή για απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου και του ρόλου που αυτό επιτελεί, κάτι που – όπως επισήμανε – αποδεικνύεται και από την κατάργηση των δια ζώσης συνεδριάσεων, με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Την ίδια στιγμή, όμως – σύμφωνα με την Λαϊκή Συσπείρωση – η περιφερειακή αρχή έχει πραγματοποιήσει πλήθος άλλων διαβουλεύσεων και εκδηλώσεων χωρίς να μπαίνει εμπόδιο η μετάδοση του κορωνοϊού.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

Καμία βάσιμη δικαιολογία δεν υπάρχει για την πραγματοποίηση συνεδρίασης σήμερα του Περιφερειακού Συμβουλίου «διά περιφοράς» και μάλιστα για τις τελευταίες τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, οι οποίες έπρεπε να συζητηθούν έστω και με τηλεδιάσκεψη.

Η κατάργηση ουσιαστικά των συνεδριάσεων «διά ζώσης»από την Περιφερειακή Αρχή, ενώ δεν υπάρχει νομική απαγόρευση κι ενώ έχει πραγματοποιήσει πλήθος άλλων διαβουλεύσεων και εκδηλώσεων χωρίς να μπαίνει εμπόδιο η μετάδοση του κορωνοϊού, δείχνει την απαξίωση στο περιφερειακό συμβούλιο και στον ρόλο που αυτό επιτελεί.

Επειδή ακριβώς κατανοούμε τη σοβαρότητα των θεμάτων, μία μονολεκτική απάντηση «υπέρ», «κατά», «λευκό» ή «παρών» ούτε συμβάλλει στην προσπάθεια των περιφερειακών συμβούλων να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, αλλά πολύ περισσότερο δεν βοηθά στην ενημέρωση των ίδιων των νησιωτών για τα προβλήματά τους και τις πιεστικές ανάγκες που υπάρχουν για την επίλυσή τους.

Η πρόσκληση στάλθηκε από τις 30 Νοεμβρίου που σημαίνει ότι τίποτα έκτακτο δεν δικαιολογεί τη διαδικασία «διά περιφοράς» και για όλους τους παραπάνω λόγους η Λαϊκή Συσπείρωση απέχει από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

(Visited 133 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*