Άνοιξε η πλατφόρμα εγγραφών για τις νέες δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις του ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς»

Newsroom
31/01/2022 15:07
 
 
 

 

Πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν στις νέες δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις περιόδου Φεβρουαρίου-Απριλίου απευθύνει το Περιφερειακό ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς».

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των έργων «Δράσεις Ενημέρωσης, Επιμόρφωσης και Κατάρτισης» στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες και η χρηματοδότηση τους προέρχεται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι ενδιαφέρονται καλούνται από σήμερα 31/01/2022 να δηλώσουν έγκαιρα την επιλογή τους, πραγματοποιώντας την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ www.kek-gennimatas.gr, όπου αναρτώνται αναλυτικά όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή των σεμιναρίων.

Οι θεματικές κατηγορίες των προγραμμάτων είναι πολλές και στοχεύουν στις σύγχρονες απαιτήσεις όλων των κατοίκων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:

*Τουρισμός,

*Πρωτογενής Τομέας,

*Ξένες Γλώσσες στον Τουρισμό,

*Ασφάλεια Τροφίμων,

*Ανθρώπινο Δυναμικό,

*Οικονομία,

*Πολιτισμός και Ιστορία,

*Υγεία και Πρώτες Βοήθειες,

*Συμβουλευτική Γονέων,

*Προσωπική Ανάπτυξη,

*Ψηφιακές Δεξιότητες,

*Παραδοσιακές Τέχνες και Τεχνικές,

*Υπηρεσίες Καλλωπισμού,

*Φωτογραφία,

*Εσωτερική Διακόσμηση,

*Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού,

*Νέες Ευρωπαϊκές Στρατηγικές,

*Βιώσιμη Ανάπτυξη,

*Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού,

*Ερμηνεύοντας το Δίκαιο της Εκπαίδευσης,

*Προστασία του Περιβάλλοντος κ.α.

Οι θεματικές που αναφέρθηκαν εμπλουτίζονται διαρκώς και προστίθενται νέα σεμινάρια σε μία δυναμική λίστα, που ανανεώνεται και αναρτάται πλήρης πληροφοριών στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς.

Υπενθυμίζεται ότι τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες, ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, καταγωγής και επαγγελματικής κατάστασης, με στόχο την ανάπτυξη και αναβάθμιση επαγγελματικών δεξιοτήτων, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ακολουθώντας τις εξελίξεις και με βάση τις νέες επιταγές επιμόρφωσης λόγω της πανδημίας του COVID 19, το ΚΕΚ θα υλοποιήσει σεμινάρια, τόσο εξ αποστάσεως, με σύστημα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, όσο και δια ζώσης, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς τη συμμετοχή τους στα προγράμματα επιμόρφωσης, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς».

Δυναμικό είναι επίσης, και το μητρώο των εκπαιδευτών και εκπαιδευτριών του ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, το οποίο παραμένει διαρκώς ανοικτό για νέες εγγραφές, στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ. Επιθυμία και στόχος μας είναι να αξιοποιούνται κάθε χρόνο και νέοι εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες από όλα τα νησιά, ενισχύοντας το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας.

Τέλος, σημειώνεται ότι το ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς» χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια και είναι προσανατολισμένο στο να ενισχύει τις συνεργασίες του με τοπικούς φορείς, αλλά και να δημιουργεί νέες, εμπλουτίζοντας το περιεχόμενο και τη στόχευση των δράσεων του. Στο πλαίσιο αυτό, «η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, το Σπίτι της Ευρώπης, την Προξενική Αρχή της Γαλλίας καθώς και με άλλους ακόμα φορείς έχει στόχο την υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων και ημερίδων» δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΚΕ κα Βάνα Αγγελοπούλου Μανωλάκη.

(Visited 393 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*