Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου: «Ψηφιακός μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ με παράδοση αλληλογραφίας στα καφάσια!»

Newsroom
02/02/2022 17:43
 
 
 

 

Για απαράδεκτες εικόνες, με τους πολίτες να ψάχνουν μέσα σε καφάσια την αλληλογραφία τους, λόγω κλεισίματος των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε νησιά και χωριά, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου.

Η περιφερειακή παράταξη του ΚΚΕ τονίζει ότι, στον βωμό των ιδιωτικοποιήσεων, θυσιάζονται οι ανάγκες του λαού σε όλα τα επίπεδα και προσθέτει ότι μόνο η αγωνιστική διεκδίκηση και η εργατική πάλη θα ανατρέψει οριστικά αυτή την πολιτική των αστικών κομμάτων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου:

Αυξάνονται οι εικόνες με τον κόσμο να ψάχνει την αλληλογραφία του στα πεζοδρόμια μέσα από καφάσια, στα οποία ξεφορτώνουν πλέον τα ΕΛΤΑ την αλληλογραφία, λόγω κλεισίματος των υποκαταστημάτων τους σε νησιά και χωριά.

Οι απαράδεκτες αυτές εικόνες που είδαμε στη Κρεμαστή Ρόδου, αυτή τη φορά επαναλήφθηκαν στην Αντίπαρο και έκαναν το γύρο της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή οι βουλευτές των κομμάτων που είναι υπεύθυνα για τη σημερινή κατάσταση, έτρεχαν με ερωτήσεις και αναφορές στη Βουλή να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Η κυβέρνηση έχει ήδη παραπέμψει παρόμοια ερωτήματα στην ίδια την εταιρεία των ΕΛΤΑ ΑΕ για απαντήσεις, ενώ μέσω του Τμήματος των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης δηλώνει αναρμόδια για την επιχειρησιακή λειτουργία της εταιρείας ΕΛΤΑ ΑΕ, γιατί σύμφωνα με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ 4386/2016 άρθρο 197, το σύνολο των μετοχών κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου της ΕΛΤΑ ΑΕ έχει μεταβιβαστεί αυτοδικαίως και χωρίς αντάλλαγμα στην εταιρεία «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ», δηλαδή στο Υπερταμείο!

Παράλληλα, τα ΕΛΤΑ διαφημίζουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, που δήθεν εξασφαλίζει γρήγορες, καινοτόμες και πρωτοποριακές υπηρεσίες στους πελάτες…

Φτάνει πια με την κοροϊδία!

Οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών είναι στη πρώτη γραμμή της στρατηγικής των αστικών κομμάτων και των πολιτικών τους στηριγμάτων στη τοπική διοίκηση. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να θυσιάζονται οι ανάγκες του λαού σε όλα τα επίπεδα.

Για σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες, καθολικές και προσβάσιμες σε κάθε νησί, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο, για επαρκές και μόνιμο προσωπικό με δικαιώματα στις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ, χρειάζεται αγωνιστική διεκδίκηση και εργατική πάλη που θα ανατρέψει οριστικά αυτή την πολιτική.

(Visited 99 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.