Νέα ένταση στο περιφερειακό συμβούλιο με αφορμή την κατασκευή ακόμη 7 υδατοδρομίων

ydroplano
admin
02/02/2015 13:17
 
 
 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο που έγινε στη Ρόδο, η σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των κατά τόπους Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων για την μελέτη, κατασκευή και αδειοδότηση υδατοδρομίων στα νησιά της Νισύρου, Καρπάθου, Χάλκης, Κω, Θήρας, Σικίνου και Κύθνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια, «αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, με τον επικεφαλής της Γιάννη Μαχαιρίδη να εμφανίζει επιστολή ιδιωτικής εταιρείας, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι η εν λόγω εταιρεία προσφέρεται να κατασκευάσει τα υδατοδρόμια δωρεάν!».

«Η ενέργεια του Γ. Μαχαιρίδη και της παράταξής του να εμφανιστούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως εκπρόσωποι των συμφερόντων ιδιωτικής εταιρείας, μοιράζοντας μάλιστα στα μέλη του σώματος την επιστολή της εταιρείας προς τον περιφερειάρχη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του κ. Χατζημάρκου όσο και του εισηγητή του θέματος, χωρικού αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει ως εξής:

«Στην διάρκεια της συζήτησης κατέστη απολύτως σαφές ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν λειτουργεί ως μεσάζων και ως “βαποράκι” ιδιωτικών συμφερόντων. Πολύ δε περισσότερο όταν από την εν λόγω επιστολή, διαφοροποιημένη από άλλη επιστολή της ίδιας εταιρείας που εστάλη τον Σεπτέμβριο του 2014, προκύπτει ξεκάθαρα ότι η ιδιωτική εταιρεία κάθε άλλο παρά δωρεάν επιδιώκει να κατασκευάσει  τα υδατοδρόμια».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι «μόνο κρατικοδίαιτοι που δεν έχουν ιδέα από επενδύσεις μπορούν να μιλούν για “τζάμπα επένδυση”» και πρόσθεσε πως «λειτουργώντας απολύτως δημοκρατικά και με σεβασμό στους δήμους και τα δημοτικά λιμενικά ταμεία, η Περιφέρεια αναλαμβάνει να κατασκευάσει τα υδατοδρόμια τα οποία θα διαχειριστούν στην συνέχεια τα λιμενικά ταμεία διασφαλίζοντας έτσι ότι αυτά θα λειτουργούν πάντα με όρους δημοσίου συμφέροντος».

Όσον αφορά στα κόστη που αναφέρονται στις προγραμματικές συμβάσεις, αποσαφηνίστηκε ότι πρόκειται για ενδεικτικούς προϋπολογισμούς και ότι η Περιφέρεια, λειτουργώντας με βάση τις αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης,  καταβάλλει κάθε προσπάθεια να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, χωρίς αυτό να σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι θα εξαντληθούν οι προβλεπόμενοι προϋπολογισμοί, παρά μόνο όπου αυτό κριθεί εκ των τεχνικών απαιτήσεων απαραίτητο.

Η ανακοίνωση της περιφέρειας καταλήγει με την επισήμανση ότι «στην επιστολή της ιδιωτικής εταιρείας που, παρά το προσβλητικό προς τον θεσμό περιεχόμενό της, προσκόμισε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Γ. Μαχαιρίδης, έχει απαντήσει ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΝΑΙ Δημήτρης Σκιαδάς».

 

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*