16 παραγωγοί από το Νότιο Αιγαίο στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FoodExpo 2022

Newsroom
14/03/2022 13:11
 
 
 

 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε το εντυπωσιακό περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FoodExpo 2022, στο οποίο 16 παραγωγοί των νησιών μας μπόρεσαν να προβάλλουν και να προωθήσουν τα εξαιρετικά δημιουργήματά τους.

Το περίπτερο της Περιφέρειας «πλημμύρισαν» επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να δουν, να δοκιμάσουν, αλλά και να προμηθευτούν τοπικά ποιοτικά προϊόντα, χωρίς να κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για την ποιότητα και υπέροχη γεύση των όσων δοκίμασαν.

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, τα μέλη της οποίας γέμισαν με μυρωδιές και γεύσεις τον χώρο της έκθεσης μαγειρεύοντας συνταγές με πρώτες ύλες και προϊόντα που παράγονται στα νησιά.

Το περίπτερο επισκέφθηκε, μεταξύ των άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς και η Γ.Γ. του Υπουργείου Χριστιάνα Καλογήρου, οι οποίοι είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένο στον πρωτογενή τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη. Ο κ. Ζαννετίδης ενημέρωσε τον Υπουργό για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του Νοτίου Αιγαίου, λόγω του συνεχώς αυξανόμενου κόστους παραγωγής, αλλά και λόγω της πρόσθετης αύξησης των μεταφορικών πρώτων υλών σε ζωοτροφές και λιπάσματα, επιφέροντας τεράστιες δυσκολίες στην επιβίωση των παραγωγών.

(Visited 155 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*