Χαράλαμπος Κόκκινος: «Σε συρρίκνωση η τουριστική μας βιομηχανία»

 
 
 

Την ανάγκη να γίνουν, έστω και την ύστατη ώρα, στοχευμένες κινήσεις για την στήριξη του τουριστικού μας προϊόντος τόσο από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, όσο κι από την κυβέρνηση, επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στα ΜΜΕ της Ρόδου.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κόκκινος, «η φορομπηχτική πολιτική, η αύξηση του κόστους ζωής, ο καλπασμός της ακρίβειας, το ασταθές οικονομικό περιβάλλον και η απουσία οργανωμένης προσπάθειας οδηγεί σε συρρίκνωση την τουριστική μας βιομηχανία», με αποτέλεσμα η τουριστική κίνηση στα νησιά να είναι μειωμένη και τα έσοδα κατώτερα των αναμενόμενων.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου ζήτησε να επισπευσθεί η διαδικασία χορήγησης πόρων από το νέο ΕΣΠΑ, καθώς «το πάγωμα της χρηματοροής από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ στη χώρα μας βάζει “φρένο” στην υπόθεση της ανάπτυξης», ενώ οι όποιοι έλεγχοι για υλοποίηση έργων του παρελθόντος δεν θα πρέπει να σταματήσουν «τη συλλογική και οργανωμένη προσπάθεια που επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί άμεσα».

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*