Χαράλαμπος Κόκκινος: «Ρεσιτάλ σπατάλης τα εγκαίνια της Γέφυρας Κρεμαστής»

Newsroom
24/06/2022 17:15
 
 
 

 

Δριμεία κριτική στην Περιφερειακή Αρχή και στον ίδιο τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την τελετή των εγκαινίων της Γέφυρας Κρεμαστής στη Ρόδο άσκησε ο Χαράλαμπος Κόκκινος, επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» και περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, η πολυδάπανη τελετή υπήρξε προκλητική, τόσο γιατί η πλειονότητα των πολιτών αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, όσο και γιατί στο συγκριμένο σημείο έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές.

Ο κ. Κόκκινος χαρακτήρισε «χρήσιμο, αλλά αυτονόητο» το έργο της Γέφυρας Κρεμαστής και απέδωσε τη γρήγορη ολοκλήρωσή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το 2023, ενώ υποστήριξε ότι πίσω από τις ζητωκραυγές και τα «αλληλοσυγχαρητήρια» κρύβεται μια διαφορετική εικόνα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Κόκκινου έχει ως εξής:

Την ώρα που η κοινωνία μας υποφέρει και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει, η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου του κ. Χατζημάρκου επιδόθηκε σε ένα ακόμη «ρεσιτάλ» σπατάλης δημοσίου χρήματος.

Οι διοικούντες στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου (Π.Ν.Α.) δαπάνησαν στα πρόσφατα εγκαίνια της Νέας Γέφυρας Κρεμαστής Ρόδου 29.760€ από δημόσιο χρήμα (βλ. ΔΙΑΥΓΕΙΑ – απόφαση του κ. Γ. Χατζημάρκου στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης στις 17.6.22 με Α.Π. 1268).

Τα ζητήματα και τα ερωτήματα που τίθενται, είναι τα εξής:

-Σε περίοδο οικονομικής κρίσης δαπανήθηκε αυτό το μεγάλο οικονομικό ποσό!

-Στον ίδιο χώρο των «πανηγυριών» είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές… Άραγε με πολυδάπανα «πανηγύρια» για το αυτονόητο τιμάμε αυτούς που χάθηκαν και πώς να αισθάνθηκαν τα συγγενικά τους πρόσωπα που απουσίασαν από αυτή τη φιέστα που πληρώθηκε αδρά μέσω απευθείας ανάθεσης με δημόσιο χρήμα;

-Γιατί δεν αξιοποιήθηκε αυτό το ποσό σε μια άλλη χρήσιμη κοινωνική δράση (π.χ. να στηριχθεί μια δομή υγείας με αγορά ιατρικών μηχανημάτων ή ένα ασθενοφόρο);

– Είναι γνωστά – αυτά και πολλά άλλα «ευτράπελα» – στην κοινωνία μας και στο κυβερνών κόμμα τη Ν.Δ . που στελέχη τους καλούνται και παρευρίσκονται σε τέτοιες πολυδάπανες φιέστες που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα;

– Γιατί δεν ενημέρωσε η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου το μεγάλο ποσό που διατέθηκε και όλες τις διαδικασίες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου;

Στη δεύτερη θητεία της και στον όγδοο(!) χρόνο της στην ηγεσία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου παρέδωσε ένα χρήσιμο, αλλά αυτονόητο έργο με καθυστέρηση και αρκετή συζήτηση για την πορεία υλοποίησης του (οικονομικά πόσα, διαδικασίες κτλ). Θυμίζουμε ότι υπήρξε συνεχής κοινωνική απαίτηση και μεγάλη πολιτική πίεση και ο χρόνος ήταν «αμείλικτος» λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023!

Σε όσους ενοχλούνται για την αλήθεια που αυτοί και τα «φερέφωνα» τους κρύβουν συστηματικά και εμείς εμφανίζουμε με στοιχεία, πολιτική κριτική και προτάσεις, τους στέλνουμε το μήνυμα ότι «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» και ότι οι ύβρεις και η προσπάθεια επιβολής σιωπής έχει αποτύχει! Πίσω από τη «βιτρίνα» των ζητωκραυγών και των «αλληλοσυγχαρητηριων» μεταξύ «συγγενών και φίλων» υπάρχει η διαφορετική – αληθινή εικόνα !

ΥΓ1: Μέχρι σήμερα η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου δεν παρέδωσε κάποιο αεροδρόμιο, μεγάλο λιμάνι ή Νοσοκομείο… Αν υποθέσουμε ότι το έκανε, πόσο θα κόστιζαν τα εγκαίνια τους στον ελληνικό λαό; Στο παρελθόν το είχαμε πράξει με μηδενικό κόστος!

ΥΓ2: Θυμίζουμε ότι η παρουσίαση του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού μας «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» πραγματοποιήθηκε – για συμβολικό και ουσιαστικό λόγο – την Άνοιξη του 2019 δίπλα στη γέφυρα της Κρεμαστής στη Ρόδο… Την γέφυρα που κάποιοι θυμήθηκαν πολύ καθυστερημένα και χρησιμοποίησαν τα χρήματα του δημοσίου και τις διαδικασίες με τρόπο που θα είχε ενδιαφέρον να ενημερώσουν άμεσα και αναλυτικά την κοινωνία. Αν επιχειρήσουν να το αποφύγουν, σύντομα θα γίνουν γνωστά όσα δεν αναφέρθηκαν στα εγκαίνια της Κρεμαστής και όχι μόνο…

(Visited 109 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*