Σε οριστική ρήξη οι σχέσεις Κόκκινου – Χατζημάρκου

admin
06/02/2015 09:15
 
 
 

Σε οριστική ρήξη έχουν οδηγηθεί οι σχέσεις του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου ο οποίος με αφορμή το "κούρεμα" των ήδη μειωμένων αρμοδιοτήτων του" που έμαθε (όπως λέει σε δήλωση του) από τα ΜΜΕ και σειρά δημοσιευμάτων, προέβη σε δήλωση – καταπέλτη κατά του Γιώργου Χατζημάρκου…

Ο Χαράλαμπος Κόκκιινος στη δήλωση με σαφείς αιχμές κατά του περιφερειάρχη, διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία "ηρωική έξοδο" και θα παραμείνει πιστός στην εντολή που του έδωσε λαός του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και στις αρμοδιότητες που δεν του "δώρησε" κανείς αλλά του έχουν εκχωρηθεί από το νόμο (Καλλικράτη).

Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κατηγορεί την περιφερειακή αρχή για "εσωστρέφεια" και "έλλειψη συνεργασίας" ενώ δημειώνει με νόημα ότι "κάποιοι… με τις τακτικές τους οδηγούν την παράταξη σε αδιέξοδο και εκθέτουν τον ίδιο τους τον εαυτό". Σε άλλο σημείο, αναφέρεται σε αυτούς "που διακρίνονται από εγωιστικά συμπλέγματα και συγκρουσιακές εξέρσεις"… 

Αναλυτικότερα ο κ. Κόκκινος στη δήλωση του αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή πολλά ερωτήματα συμπολιτών μας, αλλά και ασταμάτητα δημοσιεύματα που τις τελευταίες ημέρες  βλέπουν το φως  της δημοσιότητας  και σ’ αυτά που αναφέρονται στο «κούρεμα» των ήδη μειωμένων αρμοδιοτήτων μου οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνω τα εξής:

*Έχω μάθει να κινούμαι στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο και φυσικά το να ενημερώνεται κάποιος από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τις προθέσεις και τις αποφάσεις που τον αφορούν , δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο για την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου που ήδη έχει καταγράψει την απώλεια του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Δαδάου…

*Δεν αναζητώ την αιτιολογία ή την αφορμή της απόφασης γιατί έχω πεισθεί πλέον ότι οι αιτίες δεν είναι αυτές  που αναγράφονται σε κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης , αλλά άλλες

*Την ώρα που η κοινωνία ζητάει αποτέλεσμα, είναι λυπηρό να βλέπεις σε μια Περιφερειακή Αρχή που ο λαός μας στήριξε τις ελπίδες του να πρωταγωνιστεί η εσωστρέφεια. Μέρος της εσωστρέφειας δεν είμαι και ούτε πρόκειται να γίνω. Έχω αποδείξει κατ’ επανάληψη στην πολιτική μου πορεία ότι βάζω το «εμείς» πάνω από το «εγώ», αλλά και αποτελεσματικός και επιτυχημένος είμαι από όπου έχω περάσει. Επομένως η «έλλειψη συνεργασίας» ας αναζητηθεί σε αυτούς που διακρίνονται από τα εγωιστικά τους συμπλέγματα και τις συγκρουσιακές τους εξάρσεις.

*Ούτε πρόκειται να κάνω καμία «ηρωική έξοδο», όπως αναγράφεται … Υπάρχει η εντολή του κόσμου, αλλά και οι αρμοδιότητες που αναφέρει ρητά ο Καλλικράτης (και κανείς άλλος δεν μου τις έδωσε ή τις δώρισε!!! ) νόμος 3852/10 ότι οι εκλεγόμενοι Χωρικοί  Αντιπεριφερειάρχες «συντονίζουν και εποπτεύουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, που λειτουργούν στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας», αλλά και αυτές που αφορούν τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και των ΠΑΜ/ΠΣΕΑ στο Νότιο Αιγαίο. 

Στη ζωή μου και στην αγωγή που πήρα από το σπίτι μου έχω μάθει να σέβομαι και να συνεργάζομαι. Με αυτόν τον τρόπο κινήθηκα  στην προσωπική μου ζωή, στις σπουδές μου και στην επαγγελματική μου πορεία. Επένδυσα στη σκληρή δουλειά, στην διαρκή προσπάθεια και όχι στο facebook και στις δημόσιες σχέσεις που μου προετοίμαζαν άλλοι… Στη ζωή μου δεν αποδέχθηκα ποτέ καμία «δικτατορία μετρίων» και πάντα πίστευα ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Τιμήθηκα επί 5,5 χρόνια ως ο μακροβιότερος  και επιτυχημένος Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  3,5 χρόνια μιας δυναμικής και επιτυχημένης μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και βέβαια καταξιώθηκα στον κλάδο μου φτάνοντας στη θέση του μέλους του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών και Μελετών της ΔΟΕ και στη θέση του Προέδρου την Διδασκαλικής Ομοσπονδίας  Ελλάδος.

Σήμερα εκπροσωπώντας τη χώρα στην αντιπροσωπεία των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ως νέος εκλεγμένος πρόεδρος του
Εποπτικού Συμβούλιου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος συνεχίζω την πορεία  μου. 

Στις 25/5/2014 οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου , τιμώντας ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΗ, ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ,  ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΩΣ ΧΩΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Έχοντας αντιμετωπίσει πολιτικούς  διωγμούς, λασπολογία και εμπόδια που μου έβαλαν ξεπερασμένες και παλαιοκομματικές ίντριγκες ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ. Πάντα υπεύθυνος και δυνατός δηλώνω: ΟΤΙ Είμαι παρών με σταθερή και αταλάντευτη πορεία, προασπίζομαι τα συμφέροντα των νησιωτών μας και αγωνίζομαι για τη λύση των προβλημάτων τους. τιμω την εντολη τους και την εμπιστοσυνη τους.

Είμαι βέβαιος ότι η έντιμη και η καθαρή στάση μου θα δικαιωθεί σύντομα.  Εύχομαι κάποιοι να καταλάβουν ότι με τις τακτικές τους οδηγούν σε αδιέξοδο την παράταξη της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου και τελικά προσβάλλουν και εκθέτουν  τον ίδιο τους τον εαυτό. Οι διαφημιζόμενοι από μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ότι κόβουν «γόρδιους δεσμούς» , είναι «αποφασιστικοί και  ασυμβίβαστοι»  για την καλή λειτουργία της Περιφέρειας , φοβάμαι πως έχουν άλλα κίνητρα και τους ανήκει αποκλειστικά ο ρόλος του πρωταγωνιστή της εσωστρέφειας. Τη σύγκρουση να την κάνουν με τα προβλήματα και όχι με τους συνεργάτες τους.

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*