Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fraport Greece Alexander Zinell

Newsroom
30/08/2022 16:11
 
 
 

 

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fraport Greece Alexander Zinell πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Στη συνάντηση (η οποία κατέστη εφικτή στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Zinell στη Ρόδο για το “Summer Aviation Forum” που πραγματοποιείται στο νησί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας και του Δήμου Ρόδου) συμμετείχε και ο Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας», Σάκης Ανυφαντής.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε στον κ. Zinell την ικανοποίηση του για την έγκαιρη, παρά την πανδημία, ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης των τεσσάρων διεθνών αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου (Ρόδου, Κω, Μυκόνου και Σαντορίνης), ενώ συζήτησαν επίσης για την επιτυχία της τουριστικής περιόδου και τις εξαιρετικές επιδόσεις που σημειώνουν οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στο ρόλο της Πρωτοβουλίας Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, της οποίας πλέον, από φέτος, η Fraport Greece αποτελεί ενεργό φορέα και συντελεστή.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για το μέλλον των υποδομών των αερολιμένων, καθώς και για τη συνεργασία με την Περιφέρεια στο κομμάτι της υποστήριξης των τουριστικών προορισμών σε επίπεδο προώθησης και μάρκετινγκ σε ευρωπαϊκό, αλλά και διεθνές επίπεδο.

Τέλος, oι κ.κ. Χατζημάρκος και Zinell αντάλλαξαν απόψεις για τη συμμετοχή της εταιρείας στο The Rhodes Co-Lab, την πρωτοβουλία και το πενταετές πρόγραμμα που πρόκειται να μετατρέψει τη Ρόδο στον πρώτο βιώσιμο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Ανανεώνοντας τη συνάντησή τους στο άμεσο μέλλον, ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Οι επιτυχίες των νησιών είναι αποτέλεσμα μια ευρύτατης συλλογικής δουλειάς που περιλαμβάνει όλους τους συντελεστές της τουριστικής εμπειρίας. Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, επαγγελματικοί φορείς, Αυτοδιοίκηση ένωσαν δυνάμεις. Ο διαχειριστής των μεγάλων διεθνών αερολιμένων του Νοτίου Αιγαίου, Fraport, συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό και αυτό αποδεικνύει ότι η συνεργασία χωρίς παρωπίδες και δογματισμούς πάντα αποδίδει και γεννά επιτυχία. Πρωταθλήτρια, λοιπόν, όχι μόνο στον Τουρισμό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά πάνω από όλα στην αντίληψη για συνένωση δυνάμεων».

(Visited 31 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.