Χαράλαμπος Κόκκινος: Οι εκπαιδευτικοί σε… σκηνές, η δημόσια εκπαίδευση στο «γύψο»!

Ευχαριστήριο μήνυμα του Χαράλαμπου Κόκκινου
Newsroom
17/09/2022 11:24
 
 
 

 

Στο επίκαιρο θέμα της αδυναμίας εύρεσης στέγης στα νησιά από εκπαιδευτικούς ή άλλους δημόσιους λειτουργούς αναφέρθηκε ο Χαράλαμπος Κόκκινος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε αυτήν, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» υποστηρίζει ότι η κατάσταση δεν επηρεάζει μόνο την καθημερινότητα και τη διαβίωση των εκπαιδευτικών, αλλά και την ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι «η καλή λειτουργία της εκπαίδευσης και των υπηρεσιών του κράτους μας αφορά όλους», ο κ. Κόκκινος καταθέτει μια σειρά προτάσεων για την επίλυση του ζητήματος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Κόκκινου έχει ως εξής:

Η αδυναμία εύρεσης στέγης και αξιοπρεπούς διαβίωσης έχει οδηγήσει πολλούς εκπαιδευτικούς να μην αποδεχτούν τον διορισμό τους στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ή να διαμένουν σε… σκηνές!

Τα νησιά μας – όπως και το σύνολο της χώρας μας – βιώνουν μια υπέροχη τουριστική περίοδο, όμως η διασφάλιση χώρου διαμονής των εκπαιδευτικών λειτουργών πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα για την πολιτεία που οφείλει να σταθεί αρωγός.

Οι χαμηλοί μισθοί που λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί δεν τους επιτρέπουν να ζουν με αξιοπρέπεια, διότι η ακρίβεια τους «εξανεμίζει» το εισόδημα τους.

Η διαμονή τους σε σκηνές (Κω, Μύκονο, Πάρο κ.α.) ή η μη αποδοχή του διορισμού τους βάζει στο «γύψο» τη δημόσια εκπαίδευση στα νησιά μας που έχει να αντιμετωπίσει και πολλά άλλα ζητήματα.

Πολλά παιδιά της νησιωτικής περιοχής κινδυνεύουν να χάσουν πολύτιμες ώρες διδασκαλίας και συγχρόνως ο εκπαιδευτικός κόσμος ταλανίζεται από την αβεβαιότητα .

Η κυβέρνηση, αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση των νησιών μας οφείλει να πάρει αποτελεσματικές πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος που παρουσιάστηκε και άλλες χρονιές, αλλά είναι ακόμα πιο έντονο στις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς 2022-2023!

Στα πλαίσια των «νησιωτικών πολιτικών» θα πρέπει να δημιουργηθούν κατοικίες για αυτό σκοπό, να εξαντληθούν για φέτος όλες οι δυνατότητες ανεύρεσης καταλυμάτων και να αυξηθούν τα οικονομικά και υπηρεσιακά κίνητρα των εκπαιδευτικών αλλά και όσων υπηρετούν στις ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας μας.

Το πρόβλημα στέγασης του εκπαιδευτικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και όλων των δημοσίων λειτουργών που έρχονται να υπηρετήσουν στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, αλλά και των φοιτητών στο πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να μας απασχολήσει όλους σοβαρά και το κυριότερο να βρεθεί λύση γιατί… η καλή λειτουργία της εκπαίδευσης και των υπηρεσιών του κράτους μας αφορά όλους!

(Visited 75 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.