Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2022 η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Newsroom
18/10/2022 12:39
 
 
 

 

Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2022 που πραγματοποιείται από τις 15 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο Parcdes Expositions de Paris-Nord Villepinte στο Παρίσι, συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας στη μεγαλύτερη Διεθνή Εμπορική Έκθεση τροφίμων και ποτών του 2022 σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφορά στους άξονες της εξωστρέφειας των πιστοποιημένων προϊόντων της, της ανάδειξης της μεσογειακής γαστρονομίας και της δυνατότητας συνδυασμού των παραπάνω με την επισκεψιμότητα στα νησιά της. Ειδικότερα, το Νότιο Αιγαίο συμμετέχει και φέτος με ένα μεγάλο κι εντυπωσιακό περίπτερο, στο οποίο υπάρχουν πολλά πιστοποιημένα τοπικά προϊόντα. Το περίπτερο, μάλιστα, επισκέφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, εκφράζοντας την ικανοποίηση του, τόσο για τη συμμετοχή, όσο και για την ποιότητα των προϊόντων.

Η συγκεκριμένη Έκθεση, η οποία και φέτος έχει έντονο το γαλάζιο χρώμα του Αιγαίου, προσελκύει εισαγωγείς, διανομείς και αγοραστές από όλο τον κόσμο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία πρόσβασης στην ευρωπαϊκή, αλλά και τη διεθνή αγορά, μέσω της ανάπτυξης και ενίσχυσης των εξαγωγών και της στήριξης της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων προϊόντων.

Η SIAL Παρίσι διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και είναι μια διεθνής εκδήλωση για την καινοτομία των τροφίμων. Τις προηγούμενες χρονιές συμμετείχαν περισσότεροι από 155.000 επισκέπτες και 7.000 διεθνείς εκθέτες από 109 χώρες. Αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για όλους όσοι συμμετέχουν στη βιομηχανία, να κλείσουν νέες συμφωνίες και να συναντήσουν πιθανούς νέους συνεργάτες και διανομείς.

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στην SIAL το 2016, πιστή στην επιλογή της εξωστρέφειας, ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής της και με στόχο την αναγνώριση των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Την τελευταία τριετία, οπότε και η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και η προώθηση των τοπικών προϊόντων τους έγινε στρατηγικός στόχος της Περιφερειακής Αρχής, πάντα σε στενή συνάρτηση με τον τουρισμό, η Περιφέρεια έχει διακριτή παρουσία στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις του είδους.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένου στον Πρωτογενή Τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη: «Η Περιφέρεια μας, πιστή στην εξωστρέφεια, συνεχίζει να ανοίγει δρόμους στα προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας, σε συνεργασία με τους παραγωγούς μας που – παρά τις δυσκολίες – συνεχίζουν και παράγουν αυτούς τους θησαυρούς, που γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές των νησιών μας. Θα συνεχίσουμε ασταμάτητα να προβάλουμε και να αναδεικνύουμε τα προϊόντα μας σε όλο τον κόσμο».

(Visited 166 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*