Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου: «Η σύμπλευση κυβέρνησης και εφοπλιστών αφήνει τα νησιά χωρίς καράβια»

Newsroom
25/10/2022 16:36
 
 
 

 

«Τεράστια πρόκληση για τους νησιώτες» χαρακτηρίζει τη στάση της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου, αφού – όπως υποστηρίζει – αποτελούν «το πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων και των εφοπλιστών», εξυπηρετώντας τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις των τελευταίων.

Ειδικότερα, η περιφερειακή παράταξη του ΚΚΕ ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα της ασφαλούς και τακτικής συγκοινωνίας της Κάσου και της Καρπάθου, όπως ζητούν οι κάτοικοι των δυο νησιών.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου έχει ως εξής:

Η σύμπλευση κυβέρνησης και εφοπλιστών αφήνει για άλλη μια φορά τα νησιά Κάσο-Κάρπαθο χωρίς συγκοινωνία.

Δεν υπάρχει απαίτηση των εφοπλιστών που να μην έχει αποδείξει την επιτελικότητά της η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση ικανοποιώντας την. Αντίθετα, στις ανάγκες των νησιωτών τα χέρια τους «δένονται» με καραβόσκοινο.

Δεν ικανοποιείται με τίποτα η αδηφαγία του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Ούτε με την συνταγματικά κατοχυρωμένη φορολογική ασυλία, ούτε με το αφορολόγητο πετρέλαιο, ούτε με τις επιδοτήσεις χρυσάφι κάθε χρόνο για να δρομολογήσουν πλοίο στα νησιά. Αλλά ακόμα και αυτό, είναι κάποιο σαπιοκάραβο που μπορεί ακόμα να επιπλέει.

Τραγική ειρωνεία! Σήμερα είναι η απεργία των ναυτεργατών που απαντούν στη συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης και εφοπλιστών. Επιδιώκουν με την αναμόρφωση του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ) να βάλουν «ταφόπλακα» στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των ναυτεργατών.

Την ίδια στιγμή ο Περιφερειάρχης «πετάει» με τα αεροπλάνα του εφοπλιστή Λυκιαρδόπουλου, εγκωμιάζοντας την επιχειρηματικότητα και την αγάπη που δείχνει ο εφοπλιστής στη πατρίδα μας και στα νησιά μας!

Αιδώς Αργείοι!

Είναι τεράστια πρόκληση για τους νησιώτες η στάση της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής, που αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι είναι το πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων, των εφοπλιστών.

Η κυβέρνηση να πάρει τις ευθύνες της και να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα της ασφαλούς και τακτικής συγκοινωνίας όπως απαιτούν οι κάτοικοι Κάσου-Καρπάθου.

Να δυναμώσει η διεκδίκηση για:
*Μειώσεις όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 50%.

*Εξασφάλιση συχνών και ασφαλών συγκοινωνιών των νησιών με την ηπειρωτική χώρα και μεταξύ τους.

*Δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές και στρατευμένους, ΑΜΕΑ, χρονίως πάσχοντες.

*Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, πολύτεκνους κλπ.

*Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς των ναυτεργατών.

(Visited 85 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.