Στην Κω ο Γιώργος Χατζημάρκος – Αυτοψίες και επισκέψεις στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια

Newsroom
03/11/2022 19:31
 
 
 

 

Στην Κω βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, για να επιβλέψει και να παρακολουθήσει την πορεία των έργων υποδομών που υλοποιεί η Περιφέρεια στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης ξεκίνησε την περιοδεία του από το Δημαρχείο, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας με τον Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά και τους συνεργάτες του για τα έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου, δηλαδή του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, στον οποίο προχωρούν οι εργασίες κι εντός του Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η εργολαβία και η Περιφέρεια παραδίδει το έργο. Μαζί του βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Κώου & Νισύρου Ναθαναήλ. Γενική διαπίστωση είναι ότι ο λόγος και η δέσμευση εκ μέρους της Περιφέρειας τηρήθηκε με ευλάβεια στο ακέραιο.

Επίβλεψη πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης και στο έργο ηλεκτροφωτισμού που εκτελείται σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί μέχρι την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και το οποίο, με την ολοκλήρωσή του, θα αποτελεί το μεγαλύτερο συνεχόμενο φωτισμένο οδικό δίκτυο στην Ελλάδα.

Πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου η Περιφέρεια θα αναπλάσει, επίσης, και τον κυκλικό κόμβο του Διεθνούς Αερολιμένα Κω «Ιπποκράτης» με γενναία παρέμβαση, όπως δεσμεύτηκε ο Περιφερειάρχης κατά την αυτοψία του στο σημείο.

Ο Περιφερειάρχης προχώρησε και στην εγκαινίαση των εργασιών αναστήλωσης του Τεμένους Γαζή Χασάν Πασά στο Πλατάνι, έργο που, ενώ δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, εντούτοις, υλοποιείται και αυτό με τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση από πλευράς της Περιφέρειας. Το «παρών» στην εκδήλωση εγκαινίων έδωσε ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζής. Τον Γενικό Γραμματέα, τους επίσημους προσκεκλημένους και πλήθος κόσμου καλωσόρισε η πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ Κω, Ελβάν Κοτζαογλάν δηλώνοντας χαρούμενη που έφτασε η στιγμή, την οποία περίμεναν οι μουσουλμάνοι του νησιού.

Επόμενος σταθμός στο πρόγραμμα του Περιφερειάρχη ήταν η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ «ΑΡΣΙΝΟΗ», η οποία χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ένα έργο υποδομής που καλύπτει μια κοινωνική ανάγκη πρώτης προτεραιότητας για την Περιφερειακή αρχή.

Ο κ. Χατζημάρκος επισκέφθηκε, ακόμη, στην παρέμβαση που εκτέλεσε η Περιφέρεια στο οδικό δίκτυο στο Κονιαριό της Δημοτικής Κοινότητας Ασφενδιού Κω, όπου απομένει μόνο η διαγράμμιση του νέου τάπητα, η οποία και θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Είμαστε πάνω από κάθε έργο και παραδίδουμε με σχέδιο και επιμέλεια όλα όσα δεν έγιναν στα εύκολα χρόνια. Κλείνουμε πληγές δεκαετιών, μία προς μία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κατά την επίβλεψη των έργων, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Κω-Νισύρου Ιωάννη Καμπανή, την Αντιπεριφερειάρχη Ευρυδίκη Νάκη και τους περιφερειακούς συμβούλους Γιάννη Κρητικό και Γιώργο Χαλκιδιό.

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*