Συνάντηση Χατζημάρκου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών στη Ρόδο

Newsroom
04/11/2022 17:10
 
 
 

 

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη υποδέχθηκε σήμερα το γραφείο του στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Σκυλακάκης βρίσκεται στη Ρόδο ως προσκεκλημένος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του 12ου Περιφερειακού Τμήματος Δωδεκανήσου.

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στα γραφεία της Περιφέρειάς μας τον Υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη, έναν άνθρωπο που ως επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, χάρισε στη χώρα μας την πρωτιά σε όλη την Ευρώπη, αναφορικά με την υποβολή και έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, της ελληνικής πρότασης για το περιεχόμενο του εθνικού μας προγράμματος έργων και δράσεων, μέσα από τη μεγάλη ευρωπαϊκή χρηματοδοτική πρωτοβουλία NEXTGENERATIONEU» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας: «Ευχαριστώ τον Υπουργό για την αδιάλειπτη προθυμία του να στέκεται στο πλευρό μας και να στηρίζει τον δικό μας σκληρό αγώνα να καλύψουμε τις ανάγκες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου τόσο σε υποδομές όσο και σε κοινωνικό επίπεδο».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησή τους, οι κ.κ. Χατζημάρκος και Σκυλακάκης συζήτησαν και για την πορεία του φακέλου του μεγάλου – για τη Ρόδο – έργου της αποκατάστασης του εμβληματικού Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, που έφτασε πλέον στο στάδιο της έγκρισης των τευχών δημοπράτησης του. Υπενθυμίζεται ότι, για το εν λόγω έργο, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 16,8 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου και η δημοπράτησή του προσδιορίζεται στα τέλη του μήνα.

Το απόγευμα στις 17:00 ο κ. Σκυλακάκης θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση με τίτλο «Ευκαιρίες και Προοπτικές του Ελλάδα 2.0», που διοργανώνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου, στην οποία θα μιλήσει και ο Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας.

(Visited 84 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*