Ξεκινούν σήμερα στην Αθήνα οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

Newsroom
11/11/2022 12:32
 
 
 

 

Ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 17:00 οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου με τίτλο «Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, με αποφασιστικότητα, τόλμη και όραμα σχεδιάζουμε το μέλλον μας».

Η «καρδιά» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων «χτυπά» από σήμερα στην Αθήνα, όπου θα διεξαχθούν οι διήμερες εργασίες του Συνεδρίου που πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για τη νησιωτική αυτοδιοίκηση.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών έχει προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 17:00, με την εισήγηση του Προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης, θα παραστούν και θα χαιρετίσουν τις εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, εκπρόσωποι Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, οι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Κάρναβος, Πρόεδροι Νησιωτικών ΠΕΔ , καθώς και εκπρόσωποι Φορέων και Οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας.

Σημειώνεται ότι στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετάσχουν 125 Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, από τους 34 Δήμους του Νοτίου Αιγαίου.

Επίσης, σήμερα από τις 11:00 ξεκίνησαν παράλληλες συνεδρίες των 12 Θεματικών Επιτροπών της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου σε στρογγυλά τραπέζια, όπου θα συζητηθούν εκτενώς και θα κατατεθούν προτάσεις για όλα τα επίμαχα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου

(Visited 30 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.