Χ. Κόκκινος: «Χρέος της πολιτείας η επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ»

Newsroom
29/11/2022 12:28
 
 
 

 

Την επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την άμεση κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Ν. Αιγαίου ζήτησε στην τοποθέτηση του ο Χαράλαμπος Κόκκινος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σύρο.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου ζήτησε να διορθώσει η κυβέρνηση την αδικία που έχουν υποστεί τα νησιά. Όπως είπε, η επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είναι απαραίτητη γιατί:
– αποτέλεσε ένα άδικο μνημονιακό μέτρο και πλέον έχει πάψει η «επιτήρηση»,
– θα ανακουφίσει και θα βοηθήσει «το καλάθι της νοικοκυράς» που υποφέρει λόγω της πρωτοφανούς ακρίβειας,
– θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα και θα συνεισφέρει στην ανταγωνιστικότητα της οικονομικής ζωής των νησιών,
-αποτελεί χρέος της πολιτείας και εντάσσεται στις νησιωτικές πολιτικές,
– θα στηρίξει τους νησιώτες-ακρίτες για εθνικούς λόγους.

Αναφορικά με το χρηματοδοτικό κενό που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, σε σύγκριση με τη χρηματοδότηση των άλλων Περιφερειών της χώρας, ο κ. Κόκκινος επισήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί άμεσα, μιας και «η προσπάθεια για την αειφόρο ανάπτυξη απαιτεί οικονομικούς πόρους και στα νησιά μας -που προσφέρουν στην πατρίδα μας- οι κάτοικοι τους δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας!».

Τέλος, ο κ. Κόκκινος υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε μετά από πρωτοβουλία της δικής του παράταξης (στην 13η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, τον Οκτώβριο του 2022) και αίτημα της να υπάρξει ψήφισμα για την επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ενώ κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή ότι «επέλεξε να μεταθέσει αυτή τη συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου», χωρίς «δυστυχώς να παραστούν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων ή οι βουλευτές του Ν. Αιγαίου».

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*