Οδηγίες προστασίας από την κακοκαιρία “Ariel” δίνει η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας

ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ "EVA"
Newsroom
29/11/2022 15:42
 
 
 

 

Ενόψει της κακοκαιρίας “Ariel”, η οποία αναμένεται να επηρεάσει το Νότιο Αιγαίο στις 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες προστασίας για τους μόνιμους κατοίκους και του επισκέπτες των νησιών.

Έτσι, πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων, οι πολίτες θα πρέπει:
*Να ελέγχουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιώνονται για την ομαλή λειτουργία τους.

*Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, τους πλημμυρισμένους δρόμους και τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.

*Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

*Να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

*Να ελέγχουν αναρτημένες πινακίδες.

*Να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα.

*Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

*Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.

*Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

*Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπάρχουν αναρτημένες οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα, από έκτακτα φαινόμενα καταστροφών (φυσικών και τεχνολογικών), καθώς και σχετικές πληροφορίες με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση.

Επίσης στην ιστοσελίδα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας υπάρχει αναρτημένο έντυπο με οδηγίες αυτοπροστασίας από φυσικές καταστροφές που περιλαμβάνει απλές οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για προστασία από σεισμούς, δασικές πυρκαγιές, έντονα καιρικά φαινόμενα κ.ά.

(Visited 71 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.