Μέχρι 20 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής στον Διεθνή Διαγωνισμό “World Food Gift Challenge”

Newsroom
23/01/2023 16:27
 
 
 

 

Μετά την περσινή πρώτη συμμετοχή του Νοτίου Αιγαίου στον Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας “World Food Gift Challenge”, ο οποίος θέτει στο επίκεντρο τον μικρό και μεσαίο παραγωγό, η προσπάθεια της Περιφέρειας (σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και τις διοικήσεις τους) συνεχίζεται και το 2023.

Φέτος μάλιστα πιο δυναμικά, αφού η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019 και συγκεκριμένα το νησί της Κω, θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό, καθώς και την απονομή των βραβείων τον φετινό Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, ο Διεθνής Διαγωνισμός Δώρων Γαστρονομίας 2023 θα διεξαχθεί στο νησί του Ιπποκράτη από τις 26 έως τις 29 Απριλίου, όπου θα διαγωνιστούν δώρα τροφίμων και χειροτεχνίες σχετικές με τρόφιμα από όλες τις ευρωπαϊκές και διεθνείς Περιφέρειες Γαστρονομίας.

Για τον σκοπό αυτό, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος καλεί με ανοικτή πρόσκληση μικρούς και μεσαίους παραγωγούς από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να γίνει η πρόκριση των προϊόντων εκείνων που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια στον διεθνή διαγωνισμό.

Μέχρι τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 έχουν διορία οι παραγωγοί να συμπληρώσουν την αίτηση και να στείλουν το προϊόν, σύμφωνα με τις αναλυτικές πληροφορίες που περιέχονται στην ανοικτή πρόσκληση που έστειλαν στους παραγωγούς τα Επιμελητήρια.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά και η φιλοξενία του “World Food Gift Challenge” έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους τοπικούς, μικρούς και μεσαίους παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων και να αναδείξουν τις ιστορίες που συνδέουν τα προϊόντα τους με τον τόπο, αξιοποιώντας τον διεθνή διαγωνισμό ως πλατφόρμα που θα τους επιτρέψει να επωφεληθούν από τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση παγκοσμίως για εξαιρετικά τοπικά τρόφιμα, σε συνδυασμό με την τάση των επισκεπτών για αναζήτηση της αυθεντικότητας, της μοναδικότητας και βιώσιμων προϊόντων.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη του συμμετοχή του στον διεθνή διαγωνισμό πέρυσι, το Νότιο Αιγαίο απέσπασε διάκριση με το βιολογικό μέλι Σερίφου της οικογένειας Ρώτα.

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, οι πλούτοι των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και η δημιουργικότητα των νησιωτών θα κερδίσουν διεθνή αναγνώριση, ο κ. Χατζημάρκος καλεί τους παραγωγούς να λάβουν μέρος στους προκριματικούς για την ανάδειξη των προϊόντων εκείνων που θα εκπροσωπήσουν το Νότιο Αιγαίο – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019 στον διεθνή διαγωνισμό.

H ανοικτή επιστολή του Περιφερειάρχη

H Ανοικτή Πρόσκληση με αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους και τη συμμετοχή στο διαγωνισμό

(Visited 30 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.