Περισσότεροι από 200 μαθητές στις διαλέξεις στελεχών της Αστυνομίας τον Ιανουάριο του 2023

Newsroom
06/02/2023 17:57
 
 
 

 

Δύο σχολεία της Ρόδου και δύο σχολεία της Κω επισκέφθηκαν τον Ιανουάριο του 2023 καταρτισμένοι Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών για ενημερωτικές διαλέξεις με θέμα την οδική ασφάλεια, την πρόληψη χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, την αντιμετώπιση σχολικού εκφοβισμού, την προστασία από ενδοοικογενειακή βία και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Συνολικά 255 μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις, να υποβάλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν στις παρακάτω εκπαιδευτικές μονάδες:
*7ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου: Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου – Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών (13/01/2023).
* Γυμνάσιο Αντιμάχειας Κω: Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών Κω (13/01/2023).
*3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου: Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου – Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών (16/01/2023).
* Τμήμα Τροχαίας Κω: 6ο Δημοτικό Σχολείο Κω (20/01/2023).

Στις ομιλίες επισημάνθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, την επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, την κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, τις διαβάσεις πεζών, την κυκλοφορία με ποδήλατο, τη χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο – προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και παιδικών καθισμάτων. Προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό και έγινε παρουσίαση των μέσων – εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Επίσης, έγινε επίδειξη του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “Schwartz” της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου από τον χειριστή – συνοδό του με έμφαση στο πώς ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ζει ως αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας συνοδού του και διαμένει μαζί του χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης, αλληλεξάρτησης, επικοινωνίας, αγάπης και συνεργασίας, που αποδίδει το μέγιστο στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν. Στο πλαίσιο της επίδειξης, αναπτύχθηκε και το θέμα της ευζωίας των δεσποζόμενων ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς, οργανισμούς και συλλόγους.

Σημειώνεται δε, ότι το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των ενημερωτικών αυτών δράσεων λαμβάνει σχετική έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

(Visited 47 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.