Μέχρι τις 3 Μαρτίου η υποβολή υποψηφιοτήτων για τον Διεθνή Διαγωνισμό “World Food Gift Challenge”

Newsroom
24/02/2023 16:22
 
 
 

 

Μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου δίνεται παράταση στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου που ενδιαφέρονται να υποβάλουν υποψηφιότητα στον τοπικό Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας με στόχο την πρόκριση στον Διεθνή Διαγωνισμό “World Food Gift Challenge”, ο οποίος φέτος θα φιλοξενηθεί στην Κω από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2023.

Η συμμετοχή των παραγωγών από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα είναι ήδη πολύ υψηλή, αφού έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερα από 25 δώρα γαστρονομίας, εκ των οποίων θα επιλεγούν τα τέσσερα που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διεθνή διαγωνισμό.

Ωστόσο, επειδή σημειώνονται ορισμένες καθυστερήσεις κατά τη μεταφορά τους στις έδρες των Επιμελητηρίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, όπου συγκεντρώνονται και λόγω αιτήματος αρκετών παραγωγών που ζητούν περισσότερο χρόνο, δίνεται παράταση μίας ακόμα εβδομάδας και πιο συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι στρατηγικός συνεργάτης της Περιφέρειας σε αυτό το εγχείρημα είναι τα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και να στέλνουν τις αιτήσεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τους παραγωγούς από τις Κυκλάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό βρίσκονται εδώ.

Ο διεθνής διαγωνισμός αναμένεται και φέτος να συγκεντρώσει υψηλής ποιότητας τρόφιμα και προϊόντα χειροτεχνίας που σχετίζονται με τρόφιμα από υποψήφιες και βραβευμένες Παγκόσμιες Περιφέρειες Γαστρονομίας, τα οποία θα αξιολογηθούν από μια διεθνή κριτική επιτροπή ειδικών του IGCAT (Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού) και θα βραβευθούν σε επίσημη τελετή στις 28 Απριλίου, στο νησί του Ιπποκράτη.

Για τον σκοπό αυτό, το παραπάνω διάστημα θα βρεθούν στην Κω εκπρόσωποι Περιφερειών, παραγωγοί και ειδικοί σε θέματα γαστρονομίας από 20 περίπου χώρες (μεταξύ των οποίων Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Νορβηγία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Μέση Ανατολή κ.α.), για να λάβουν μέρος σε εργαστήρια, να επισκεφθούν εμβληματικά σημεία του νησιού και να έρθουν σε επαφή με τοπικούς φορείς και παραγωγούς.

(Visited 85 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*