Ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι σήμερα και αύριο στα νησιά – Τι να προσέξουν αγρότες και κτηνοτρόφοι

Newsroom
28/03/2023 11:02
 
 
 

 

Ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι θα εκδηλωθούν σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου και αύριο Τετάρτη 29 Μαρτίου στο Νότιο Αιγαίο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 6 με 7, βαθμιαία 7 με 8 και από το βράδυ βορειοδυτικοί τοπικά 9 μποφόρ, ενώ αύριο στο Αιγαίο θα πνέουν τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρακαλεί τους πολίτες, καθώς και τους αγρότες/κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στα νησιά της Περιφέρειας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν να προχωρήσουν σε καύσεις προϊόντων κλαδέματος και φυτικών υπολειμμάτων όσο διαρκούν οι θυελλώδεις άνεμοι, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε φωτιά στο ύπαιθρο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νέα Πυροσβεστική διάταξη 9/2021 (ΦΕΚ 1923/Β/2021), Άρθρο 4 επιτρέπεται από την 16η Νοεμβρίου 2022 έως και την 30 Απριλίου 2023 η καύση υπολειμμάτων των κλαδεμάτων, κ.λπ. φυτικών υπολειμμάτων, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται σε αυτό.

Ταυτόχρονα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Έντονα Καιρικά Φαινόμενα κι από έκτακτα φαινόμενα καταστροφών (φυσικών και τεχνολογικών), καθώς και σχετικές πληροφορίες με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση. Επίσης, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπάρχει αναρτημένο έντυπο με οδηγίες αυτοπροστασίας από φυσικές καταστροφές που περιλαμβάνει απλές οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για προστασία από σεισμούς, δασικές πυρκαγιές, έντονα καιρικά φαινόμενα κ.ά.

(Visited 60 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*