«Ομοβροντία» δηλώσεων κατά του Χαράλαμπου Κόκκινου

admin
11/02/2015 13:15
 
 
 

«Συνεχή πυρά» από στελέχη της παράταξης Χατζημάρκου δέχεται ο Χαράλαμπος Κόκκινος, στον οποίο ασκείται σκληρή κριτική και έχει πλέον τεθεί εκτός.

Με δηλώσεις τους σε ΜΜΕ τόσο ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου Θωμάς Σωτρίλλης, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονας Ζαννετίδης στρέφονται εναντίον του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, κάνοντας λόγο για συμπεριφορές που δημιουργούσαν προβλήματα.

 

«Αγνοούσε και απαξίωνε το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και συνολικά την παράταξη»

Για κινήσεις του Χαράλαμπου Κόκκινου που απαξίωναν και αγνοούσαν τόσο το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, όσο και την παράταξη της πλειοψηφίας γενικότερα, μίλησε ο πρόεδρος του Σώματος Θωμάς Σωτρίλλης.

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Σωτρίλλης

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Σωτρίλλης σχολίασε τη δήλωση του περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου ότι ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου «με την συμπεριφορά, την διαδρομή και τις αποφάσεις του, έχει θέσει εαυτόν εκτός παράταξης», επιβεβαιώνοντας την κακή συνεργασία με τον κ. Κόκκινο και μεταφέροντας την προσωπική του εμπειρία, σύμφωνα με την οποία ο κ. Κόκκινος επέδειξε απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στο θεσμό του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ειδικότερα (και σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε) ο κ. Σωτρίλλης ανέφερε:

«Η συνεργασία μας  με τον κ. Κόκκινο δεν ήταν καλή. Παρότι βρισκόμαστε σε διπλανά γραφεία, δεν θεώρησε ότι ο θεσμός του Προεδρείου πρέπει να αξιολογείται και να τιμάται. Δυο φορές που είχαμε επαφή για θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου, αυτή περιορίστηκε απλά ένα κομμάτι χαρτί από την γραμματέα του, για να το περάσω στα θέματα ημερήσιας διάταξης, χωρίς καμία συνεργασία και συζήτηση.

Ένα χαρακτηριστικό γεγονός που με στενοχώρησε, συνέβη στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου «Ελπίδα», όπου εγώ εκπροσωπούσα τον Περιφερειάρχη και συνολικά την περιφερειακή αρχή. Αφού απηύθυνα τις ευχές μου εκ μέρους της Περιφέρειας, σηκώθηκε να μιλήσει στέλεχος του γραφείου του κ. Κόκκινου ως εκπρόσωπος ειδικά του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη. Θεώρησα ότι αυτή η κίνηση αγνοούσε και απαξίωνε το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και συνολικά την παράταξη, αφού ο κ. Κόκκινος με την στάση του διαχώριζε την θέση του από αυτήν. Προσπάθησα τρεις φορές να τον συναντήσω για να συζητήσουμε αυτά τα θέματα, αλλά για διάφορους λόγους και με διάφορες δικαιολογίες δεν κατέστη ποτέ δυνατόν».

 

«Δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα»

 

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαννετίδης

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την υπόθεση Χαράλαμπου Κόκκινου και για την στάση του που τον οδήγησε πολιτικά εκτός παράταξης, δήλωσε:

«Ο κ. Κόκκινος πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. Ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι ουδέποτε κλήθηκε από την παράταξη. Κλήθηκε από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ενώπιον των μελών της παράταξης, να έλθει για συζήτηση του θέματος που είχε ανακύψει με τον κ. Χρήστο Ευστρατίου, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Ούτε συμμετείχε σε συνεδριάσεις της παράταξης. Δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα και με άλλους περιφερειακούς συμβούλους. Ο Περιφερειάρχης έκανε μεγάλη υπομονή και κατέβαλε προσπάθεια  για να προστατεύσει την ενότητα της παράταξης. Όμως, προσπαθούσε μόνος του, αφού η άλλη πλευρά ουδέποτε ανταποκρίθηκε».

 

 

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*