Ο Γιάννης Κρητικός από την Κω, υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο

Newsroom
05/05/2023 13:08
 
 
 

 

Την υποψηφιότητα του Γιάννη Κρητικού στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου ανακοινώνει η παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Κω.

Ο κ. Κρητικός, Καθηγητής και Διευθυντής Γενικού Λυκείου Ζηπαρίου, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσου και Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, καθώς και τ. Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, με πλούσια εμπειρία στην τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Κατά τα τελευταία χρόνια, υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο πρόγραμμα δράσεων, παρεμβάσεων και έργων στην ιστορία των νησιών μας. Από φτωχοί συγγενείς, τα πανέμορφα στολίδια του Νοτίου Αιγαίου καινοτομούν, πρωτοπορούν, σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Και όλα αυτά, κατά τη διάρκεια πρωτοφανών παγκόσμιων κρίσεων.

Τίποτα από όλα αυτά δεν μας χαρίστηκε, ούτε ήρθε τυχαία. Ήρθαν μετά από την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, την επεξεργασία συγκεκριμένου οδικού χάρτη και την πολύ σκληρή δουλειά του σύγχρονου ηγέτη μας κ. Γιώργου Χατζημάρκου και των άξιων Συμβούλων και συνεργατών της καταπληκτικής ομάδας ψυχής-παράταξης “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”!
Μαζί πετύχαμε πολλά, μαζί συνεχίζουμε και κατά τη νέα τετραετία πάντα #μπροστά! Αξίζουμε ακόμα καλύτερα! Μπορούμε ακόμα καλύτερα!».

Βιογραφικό
Ο Γιάννης Κρητικός είναι Διευθυντής Γενικού Λυκείου Ζηπαρίου, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσου και Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Παιδί μεταναστών, μεγάλωσε στις Η.Π.Α. όπου και τελείωσε Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο (P.S. 85, Queens, New York). Η οικογένειά του επιστρέφει στην Ελλάδα το 1977 και μένει στην Αθήνα, όπου τελείωσε το 40o Γυμνάσιο και Λύκειο (Γκράβας, Γαλάτσι). Μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων πετυχαίνει την εισαγωγή του (1984) στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1988.

Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος Λοχίας Τεθωρακισμένων (Σεπτέμβριος 1988-Απρίλιος 1990).

Από το 1990 μέχρι και σήμερα βρίσκεται στη Δημόσια Εκπαίδευση, ενώ το 2016 αποκτά Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» (του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών) από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Υπήρξε μέλος μουσικού συγκροτήματος, θεατρικής ομάδας και ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.
Υπηρέτησε τους συνδημότες του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου (Δήμου Ηρακλειδών 1999-2010 και Δήμου Κω 2011-2019) και συνεχίζει να τους υπηρετεί από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (1-9-2019 έως σήμερα).

Στον ελεύθερο χρόνο του προτιμά να «σερφάρει» στο Internet για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε επίκαιρα θέματα παγκόσμιας εμβέλειας (περιβάλλον, εκπαίδευση, κτλ.)

Έχει δύο παιδιά, τον Παναγιώτη (1995), απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τη Διονυσία (1999), απόφοιτη BAHons International Hospitality Management του University of Derby.

(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*