Κρατάει και αυξάνει ελαφρά τα ποσοστά του ο Γιώργος Χατζημάρκος – Πώς επηρεάζει τις εθνικές εκλογές η απόδοση των περιφερειαρχών

Newsroom
12/05/2023 19:39
 
 
 

 

Την άμεση σχέση της ικανοποίησης των πολιτών από το έργο των Περιφερειαρχών όλης της χώρας, με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου αναδεικνύει έρευνα του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει σήμερα ο AIRETOS.GR

Παράλληλα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι θα δοθεί σκληρή μάχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, καθώς στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας το παιχνίδι είναι ανοιχτό για τον δεύτερο γύρο.

Σε σχέση με τον βαθμό ικανοποίησης την μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και τη μεγαλύτερη πτώση οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας, Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και Ηπείρου Α. Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου πάντως Γιώργος Χατζημάρκος δείχνει να μην επηρεάζεται από τίποτα, ούτε καν από τις εθνικές εκλογές αφού κρατάει και οριακά αυξάνει τα ποσοστά του στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πρέπει βεβαίως να σημειωθεί ότι σε περιοχές όπου έως τώρα Περιφερειάρχες συγκέντρωναν υψηλά ποσοστά και ευρύτατη συναίνεση, τα ποσοστά τους πέφτουν λόγω των εθνικών εκλογών, καθώς οι ψηφοφόροι τοποθετούνται και επηρεάζονται με βάση το κόμμα τους. Απομένει να δούμε αν τα ποσοστά αυτά θα ξανανέβουν μετά τις εθνικές εκλογές.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 8.486 πλήρως απαντημένων ερωτηματολογίων την περίοδο 19-26 Απριλίου.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα

(Visited 165 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*