Εδραίωση και επέκταση της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τη CISCO

Newsroom
25/05/2023 17:14
 
 
 

 

Στην εκδήλωση ολοκλήρωσης του προγράμματος φιλοξενίας στη Ρόδο των ψηφιακών νομάδων της εταιρίας Cisco με τίτλο “All roads lead to Rhodes” που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στο νησί από το Μάρτιο, συμμετείχε η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Στην εκδήλωση συζητήθηκαν οι συνεργασίες της Περιφέρειας και φορέων του νησιού με τις ομάδες της Cisco, καθώς και οι προοπτικές μετασχηματισμού της Ρόδου σε παγκόσμιο προορισμό ψηφιακών νομάδων προς όφελος όλων των εμπλεκομένων.

H εκδήλωση περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, συζητήσεις και ομιλίες του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου, του Δημάρχου Ρόδου κ. Καμπουράκη, του Διευθυντή Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco παγκοσμίως κ. Diedrich κ.α., ενώ συζήτηση του Gianpaolo Barozzi, Sr. Dir. Purpose Strategy & Innovation με την Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου επικεντρώθηκε στη συνεργασία που οι ψηφιακοί νομάδες και η διεύθυνση καινοτομίας της Cisco ανέπτυξαν τους τελευταίους μήνες με ερευνητικές ομάδες του Πανεπιστημίου στη Ρόδο.

Επιπλέον, αναδείχθηκε η σημαντικότητα και η προοπτική συνεργασίας των δύο φορέων, όχι μόνο στο πλαίσιο του Net Academy της Cisco, αλλά και των συνεργειών που ήδη έχουν ξεκινήσει για ανάπτυξη καινοτόμων συνεργατικών έργων με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών που αφορούν και στην τοπική κοινωνία, όπως η υπό εξέλιξη ψηφιακή περιήγηση στην κοιλάδα των Πεταλουδών με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας και η μελέτη του φαινομένου των ψηφιακών νομάδων με την αξιοποίηση γεοχωρικών συστημάτων και δεδομένων.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*