Διεθνές πολυπληθές επιστημονικό συνέδριο στη Ρόδο με τη συμμετοχή Apple, Google, Amazon και Microsoft

Newsroom
30/05/2023 13:03
 
 
 

 

Το International Conference on Acoustics, Speech, and Signal Processing (ICASSP 2023), το μεγαλύτερο διεθνές ετήσιο τεχνικό-ερευνητικό φόρουμ που ειδικεύεται σε τεχνολογίες πληροφορικής, θα φιλοξενήσει το νησί της Ρόδου από τις 4 μέχρι τις 10 Ιουνίου 2023.

Η Ρόδος επελέγη να είναι ο προορισμός γι’ αυτό το πρώτο συνέδριο (μετά την άρση των βαρέων μέτρων περιορισμού της πανδημίας και γιορτάζοντας την επιστροφή του στην κανονικότητα), μετά από τη διεκδίκηση και στήριξη τόσο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, όσο και του Δήμου Ρόδου και του Δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη.

Το ICASSP του οργανισμού Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) είναι το εμβληματικό διεθνές επιστημονικό συνέδριο πληροφορικής, με εφαρμογές σε πολλά αντικείμενα όπως βιοϊατρική, τηλεπικοινωνίες, ψηφιακά πολυμέσα και τεχνητή νοημοσύνη. Σε αυτό συμμετέχουν καθηγητές Πανεπιστημίων, ερευνητές, μηχανικοί και στελέχη βιομηχανιών υψηλής τεχνολογίας από όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα από την Ευρώπη (κατά το ήμισυ) και από τις Η.Π.Α. και Ασία (κατά το άλλο μισό), τα δε συμπεράσματά του τυγχάνουν μεγάλης προβολής από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ανάμεσα στα ονόματα μόνιμων χορηγών του ICASSP, οι οποίοι και συμμετέχουν με φυσική παρουσία, συγκαταλέγονται μεγάλοι, παγκόσμιοι οργανισμοί και εταιρείες, όπως η Apple, η Google, η Amazon και η Microsoft.

Η Ρόδος αποτέλεσε την επιλογή του αμερικανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Signal Processing Society (SPS) του IEEE, χάρη στο πρόγραμμα βιώσιμου τουρισμού ολιστικής προσέγγισης που υλοποιεί το νησί σε συνεργασία με τον διεθνή όμιλο Tui The Rhodes Co-Lab. SustainableDestination. Μάλιστα, ο μίνι μαραθώνιος που διοργανώνεται στην έναρξη του συνεδρίου την Κυριακή 4 Ιουνίου, συμβολίζει για τη διοργάνωση στον σεβασμό στις αρχές της βιωσιμότητας.

Αξιοπρόσεκτο είναι ακόμα το γεγονός ότι φέτος στην 48η διοργάνωσή του θεσμού που φιλοξενείται στη Ρόδο, έχει σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών προσελκύοντας 1.000 περισσότερους συνέδρους και συνολικά 4.000, μαρτυρώντας έτσι και την εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει ο προορισμός σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεδομένου ότι οι εμπειρίες των χορηγών και των συνέδρων υψηλού επιστημονικού και κοινωνικού κύρους από τον προορισμό εγγυώνται την ουσιαστική προβολή της Ρόδου, αλλά και της χώρας μας σε όλο τον κόσμο, Περιφέρεια και Δήμος στηρίζουν εμπράκτως το συνέδριο με τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού και παραδόσεων, της τοπικής γαστρονομίας και προϊόντων.

Ειδικότερα, μεταξύ των εκδηλώσεων, έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες που είναι ανοικτές στο κοινό:
-Αναπαράσταση παραδοσιακού πανηγυριού πίσω από το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 19:00, με παραδοσιακούς χορούς αλλά και τοπικά προϊόντα, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.
-Μίνι μαραθώνιος που καταλήγει μέσα από το Μανδράκι στη μεσαιωνική τάφρο, την Κυριακή 4 Ιουνίου, στις 18:00 με τη συμμετοχή 400 συνέδρων.

-Μουσική συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάριο Τόκα με τους Γλυκερία, Άγγελο Θεοδωράκη, Κώστα Μακεδόνα, Γιώτα Νέγκα, Κώστα Τριανταφυλλίδη και τη λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, μία διοργάνωση του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*