Υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Γιάννης Γεροντής από τη Σίφνο

Newsroom
05/06/2023 13:58
 
 
 

 

Την υποψηφιότητα του Γιάννη Γεροντή στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Μήλου.

Ο κ. Γεροντής, οικονομολόγος, Αντιπρόεδρος Ένωσης Συνεταιρισμών Κυκλάδων και Περιφερειακός Σύμβουλος, ενώ έχει διατελέσει επί τρεις θητείες Δήμαρχος Σίφνου, ξεκίνησε από διαφορετική πολιτική αφετηρία και γνωρίστηκε με τα μέλη της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» και τον Γιώργο Χατζημάρκο στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου εκλέχθηκε στις θέσεις της Αντιπολίτευσης.

Το δελτίο Τύπου της παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» αναφέρει για τον κ. Γεροντή τα εξής:
«Διακρίθηκε για τη σοβαρότητα με την οποία πολιτεύθηκε σε όλη την θητεία του και έγινε γρήγορα ένας αξιόπιστος, μετρημένος και υπεύθυνος συνομιλητής. Με την στάση του ανέδειξε τα πολιτικά στοιχεία που προάγουν την πολιτική σε περιόδους τοξικότητας και με την εμπειρία του στην Αυτοδιοίκηση, αφού έχει υπηρετήσει από τη θέση του Δημάρχου Σίφνου επί τρείς θητείες, έδινε πάντα το στίγμα της παραγωγής πολιτικής και αποτελεσμάτων στη κοινωνία.
Αυτή η πορεία του τον έφερε κοντά και συνεργάστηκε με την περιφερειακή αρχή με ευπρέπεια στα θέματα που είχε να αντιμετωπίσει.
Με την συμπόρευσή του σήμερα, στέλνουν από κοινού το μήνυμα της συνένωσης των δυνάμεων, της συνεννόησης και της συνεργασίας, με σεβασμό και μόνο κίνητρο την διάθεση για προσφορά στη κοινωνία και με μόνο στόχο την επίλυση των προβλημάτων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου».

Ο ίδιος αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:
«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και περηφάνιας αποδέχομαι την πρόσκληση του επιτυχημένου σε ολόκληρη την επικράτεια Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και συστρατεύομαι κι εγώ στο ψηφοδέλτιο της νίκης στις ερχόμενες Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου.
Είμαι πεπεισμένος ότι η επανεκλογή της παράταξης “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” του Γιώργου Χατζημάρκου στην πενταετία 2023-2028 θα ισχυροποιήσει και θα επεκτείνει το τεράστιο έργο που έχει πραγματοποιηθεί την τρέχοντα τετραετία.
Στους νέους αυτούς στόχους που έχουν τεθεί, θα βρεθώ στο πλάι του Γιώργου Χατζημάρκου και της παράταξης του για να φέρουμε σε πέρας ό,τι έχουμε σχεδιάσει. Με την εμπειρία, τη σοβαρότητα, τη διορατικότητα στο έργο που θα μας ανατεθεί να υπηρετήσουμε».

Βιογραφικό
Ο Ιωάννης Γεροντής γεννήθηκε στη Σίφνο το έτος 1959. Μεγάλωσε σε πολύτεκνη οικογένεια με άλλες τρεις αδελφές και στην ηλικία των δεκαπέντε ετών μετακόμισε στην Αθήνα για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Λύκειο, όπου τον ακολούθησε και η οικογένειά του, καθώς στο νησί, η εκπαίδευση ήταν μέχρι Γ. Γυμνασίου.

Σπούδασε στην Ανώτατη Εμπορική Σχολή – Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Από το 1987 ζει και εργάζεται στη Σίφνο ως υπεύθυνος Λογιστικού Γραφείου. Είναι παντρεμένος με τη Φρατζέσκα-Άννα Λεμπέση και έχει τρία παιδιά.
Η αγάπη του για το νησί και η θέλησή του για συνεισφορά στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του νησιού καθώς και στα θεμέλια για το μέλλον, τον έκανε από πολύ νωρίς να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ασχολείται με τα κοινά 33 χρόνια μέσα από διάφορες θέσεις ευθύνης.
-Στην ηλικία των 30 ετών εκλέχτηκε Πρόεδρος Κοινότητας Απολλωνίας Σίφνου (1η θητεία 1991-1994, 2η θητεία 01/01/1995- 1998).
-Δήμαρχος Καποδιστριακού Δήμου Σίφνου (01/01/1993-31/12/2002).
-Δήμαρχος Δήμου Σίφνου (01/01/2003-31/12/2006).
-Δήμαρχος Δήμου Σίφνου (01/01/2007-31/12/2010).
-Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σίφνου (01/01/2011-31/08/2014).
-Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σίφνου (01/09/2014-31/08/2019).
-Αντιπρόεδρος Αγροτικού-Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σίφνου (26/05/2018 έως σήμερα).
-Αντιπρόεδρος Ένωσης Συνεταιρισμών Νήσων Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού (26/05/2018 έως σήμερα).
-Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Μήλου με την «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» του Μανώλη Γλυνού (01/09/2019 έως σήμερα).

Παράλληλα με την εργασία του, η αμπελουργία και η μελισσοκομία γεμίζουν το χρόνο του.

(Visited 111 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*