Γιώργος Λεονταρίτης: “Δηλώνω παρών στις περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου”

Newsroom
30/08/2023 14:41
 
 
 

 

Έχοντας ολοκληρώσει δύο θητείες, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης “ρίχνεται στη μάχη” των περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, “περήφανος” που υπήρξε μέλος της παράταξης “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Λεονταρίτης – αφού κάνει έναν “μίνι” απολογισμό για τα όσα επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της παρούσας θητείας της περιφερειακής αρχής- διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι, εφόσον τον τιμήσουν με την ψήφο τους, θα συνεχίσει να προσπαθεί για την ευημερία όλων και για την περαιτέρω πρόοδο των νησιών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Με αίσθημα ευθύνης δηλώνω παρών στις επερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Με την ολοκλήρωση δύο (2) θητειών, ως Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, αισθάνομαι υπερήφανος που υπήρξα μέλος της Περιφερειακής παράταξης «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Χατζημάρκο, τον οποίο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου.

Με σχέδιο, αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά ξεπεράσαμε τις πρωτόγνωρες αντιξοότητες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της θητείας μας και οδηγήσαμε το Νότιο Αιγαίο #mprosta.

Το οδηγήσαμε στην κορυφή και αυτό καταγράφεται από όλα τα επίσημα ελληνικά και ευρωπαϊκά στοιχεία:
1η Περιφέρεια σε απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Ελλάδα,
1η Περιφέρεια σε ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat,
1η Περιφέρεια σε τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα (1η σε τουριστικό εισόδημα, 1η σε διανυκτερεύσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος).

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας ολοκληρώσαμε δεκάδες έργα υποδομής, τόσα όσα δεν είχαν γίνει ποτέ στο παρελθόν, σε όλους τους τομείς, ακόμη και σε αυτούς που δεν είναι της αρμοδιότητάς μας, όπως είναι οι τομείς της υγείας, της παιδείας, του αθλητισμού και του πολιτισμού και στηρίξαμε ηθικά και οικονομικά το σύνολο των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με Δήμους, αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς.

Πετύχαμε τον υψηλότερο βαθμό συνεργασίας με τον Α’ βαθμό Αυτοδιοίκησης και τους φορείς του Νοτίου Αιγαίου, αντιμετωπίσαμε όλα τα προβλήματα της περιοχής μας και σχεδιάζουμε το μέλλον της με ένα και μοναδικό δόγμα «Όλα τα νησιά, Ένα νησί».

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες.
Θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση και αξιολόγησή σας.

Δεσμεύομαι ότι εφόσον με τιμήσετε με την ψήφο σας (όπως συμβαίνει αδιαλείπτως επί 33 συναπτά έτη), θα συνεχίσω να προσπαθώ για την προσωπική ευημερία του καθενός εξ υμών αλλά και για την περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη των νησιών μας.

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων
Γιώργος Λεονταρίτης

 

Βιογραφικό Γιώργου Λεονταρίτη
Ο Γιώργος Λεονταρίτης είναι φαρμακοποιός. Από το 2014, είναι Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.

Διατελεί επίσης Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, Αντιπρόεδρος στον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας «Κ2» και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου και ολοκλήρωσε τη φοίτησή του στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Συνέχισε τις σπουδές του στη Φαρμακευτική Σχολή της Πάντοβα στην Ιταλία από όπου και απέκτησε το πτυχίο του φαρμακοποιού.

Η ενασχόλησή του με την πολιτική υπήρξε έντονη από τα φοιτητικά του χρόνια. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκε ανελλιπώς από τη δεκαετία του ’90 μέχρι και σήμερα αποκλειστικά και μόνο με τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τον οποίο πίστευε και πιστεύει ότι είναι χώρος “δημιουργικής πολιτικής“.

Έχει υπηρετήσει τόσο τον Α’, όσο και τον Β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης από θέσεις ευθύνης.

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε στα κοινωνικά δρώμενα και υπήρξε μέλος πολλών Διοικητικών Συμβουλίων διαφόρων Συλλόγων, με εντονότερη δράση στο χώρο του Volley, ως Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Κυκλάδων, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Volley και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Volleyleague.

Είναι παντρεμένος με την Φλώρα Χαλαβαζή με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο, τον Ευάγγελο.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*