Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου: Η απόφαση να κλείσουν καταστήματα των ΕΛΤΑ είναι απαράδεκτη

elta logo
Newsroom
23/10/2023 17:11
 
 
 

 

Επιστολή προς τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου με θέμα “να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ στη Ρόδο σε Αρχάγγελο, Λίνδο και Καλυθιές, στη Κέφαλο της Κω και στον Εμπορειό Σαντορίνης” απέστειλαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου Ηλέκτρα Ροκονίδα, Βαγγέλης Σιγάλας και Μαρία Χατζηγιάννη.

Όπως  αναφέρουν: “Η απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ να κλείσει τα ταχυδρομικά καταστήματά της εταιρείας στη Ρόδο σε Αρχάγγελο, Λίνδο και Καλυθιές, στη Κέφαλο της Κω και στον Εμπορειό Σαντορίνης, στο όνομα της «αναδιάρθρωσης» και του «ανταγωνισμού», είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί”.

Η εξέλιξη αυτή είναι συνέπεια της «απελευθέρωσης» της ταχυδρομικής αγοράς, όπως επιτάσσουν οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες τις οποίες υλοποίησαν σταδιακά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-, ιδιαίτερα μετά και την ένταξη των ΕΛΤΑ στο Υπερταμείο το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ και την τροπολογία-ταφόπλακα της ΝΔ το 2020. Στόχος η παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ και η μεγαλύτερη κερδοφορία.
Οι ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας μπαίνουν συνεχώς στους κόφτες του καταστροφικού κριτηρίου «κόστους-οφέλους», με αποτέλεσμα αυτή τη φορά την ταλαιπωρία ιδιαίτερα ηλικιωμένων και ανήμπορων ανθρώπων, αλλά και του κόστους που θα επιβαρυνθούν για να εξυπηρετηθούν από άλλα καταστήματα μακριά από τον τόπο τους.

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων ήταν μια πρώτη απάντηση σ’ αυτήν την απόφαση που απαξιώνει και υποβαθμίζει ολόκληρες περιοχές στα νησιά μας.

Είναι επιβεβλημένο το Περιφερειακό Συμβούλιο να συνταχθεί με τις ανάγκες των κατοίκων του Αρχαγγέλου, της Λίνδου, των Καλυθιών, της Κεφάλου της Κω και του Εμπορειού της Σαντορίνης και με τις διεκδικήσεις τους να μη κλείσει κανένα κατάστημα ΕΛΤΑ στην περιοχή τους.

Να ανακληθεί η απόφαση των ΕΛΤΑ για το κλείσιμο των παραπάνω καταστημάτων.
Να μη κλείσει κανένα κατάστημα ΕΛΤΑ σε κανένα νησί.

Να μη γίνουν απολύσεις και να στελεχωθούν με επιπλέον μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη όλων των αναγκών των καταστημάτων”.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 66 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*