«Αποκλεισμένοι» τα Χριστούγεννα οι εκπαιδευτικοί στα νησιά της άγονης γραμμής

Newsroom
20/12/2023 22:52
 
 
 

 

Σε δεινή θέση βρίσκονται, για ακόμη μια φορά οι εκπαιδευτικοί, που υπηρετούν σε απομακρυσμένα νησιά αφού ακόμη και η επιστροφή στα σπίτια τους για τις γιορτές αποδεικνύεται δύσκολο…εγχείρημα. Τα περιορισμένα δρομολόγια και οι καιρικές συνθήκες μπορεί να μην τους επιτρέψουν να κάνουν Χριστούγεννα με τις οικογένειες τους και ζητούν από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης των περιοχών, που υπηρετούν αλλά και τον υπουργό Παιδείας, να δείξουν ευαισθησία και ανθρωπιά και να τους διευκολύνουν με μια σχετική άδεια ώστε να φτάσουν έγκαιρα στα σπίτια τους.

Τα σχολεία θα κλείσουν για τις γιορτές την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 και οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στα θρανία μετά την αργία των Θεοφανίων, δηλαδή τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024. Όμως σε πολλά νησιά (Φολέγανδρο, Χάλκη, Σίκινο, Σχοινούσα, Λειψοί, Κύθνο, Κουφονήσι) δεν υπάρχει πλοίο ούτε την Παρασκευή 22/12 απευθείας για Πειραιά.

Όπως λένε οι εκπαιδευτικοί «έχουμε έρθει από κάθε γωνιά της πατρίδας μας να στελεχώσουμε είτε ως αναπληρωτές ακόμη και με μειωμένο ωράριο, είτε ως μόνιμοι (νεοδιόριστοι) τα σχολεία Κυκλάδων και Δωδεκανήσων και για να μετακινηθούμε προς τους τόπους κατοικίας μας και τις οικογένειές μας χρειαζόμαστε ακόμη και 3 μέρες λόγω συγκοινωνίας ή καιρικών συνθηκών.

Σε πολλά νησιά (Φολέγανδρο, Χάλκη, Σίκινο, Σχοινούσα, Λειψοί, Κύθνο, Κουφονήσι) δεν υπάρχει πλοίο ούτε την Παρασκευή 22/12 απευθείας για Πειραιά με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να κάνουμε Χριστούγεννα μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους, αφού ακόμη και αν κάνουμε χρήση κάποιας άδειας θα υποστούμε περικοπή στον ήδη πενιχρό μισθό μας τουλάχιστον για 2 ημερομίσθια αφού σε πολλά νησιά το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/12/2023.

Ζητάμε λοιπόν από τους διευθυντές εκπαίδευσης αλλά και τον υπουργό Παιδείας να επιδείξουν τη δέουσα ανθρωπιά και ευαισθησία πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στο λειτούργημα των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα νησιά του Αιγαίου να μας βοηθήσουν με μια άδεια διευκόλυνσης μετακίνησης λόγω των εορτών, όπως είχε πράξει κατά το παρελθόν η πρώην περιφερειακή διευθύντρια Νοτίου Αιγαίου.

Άλλωστε έχουμε αποδείξει έμπρακτα την αγάπη και το ενδιαφέρον μας για τους μαθητές των νησιών ακόμη και των πιο μικρών και απομακρυσμένων».

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 173 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*