Στο 1ο Συνέδριο Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Αλιευτικού Τουρισμού ο Φιλήμονας Ζαννετίδης

Newsroom
29/02/2024 13:34
 
 
 

 

Στο 1ο Συνέδριο Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Αλιευτικού Τουρισμού που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Στόχος του συνεδρίου, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, ήταν η συνδιαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής για την αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια, που θα καταστήσει τους συγκεκριμένους κλάδους κυρίαρχους πυλώνες του νέου οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας της Ελλάδας. Εκτός από τον αρμόδιο Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος κήρυξε το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου την έναρξη των εργασιών, ομιλητές ήταν ακόμα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Ζαννετίδης συμμετείχε στο συνέδριο ενεργά, καταθέτοντας τις ειδικές προτάσεις του Νοτίου Αιγαίου για τα ζητήματα της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας. Μάλιστα, με τη λήξη του συνεδρίου, ο κ. Αυγενάκης απέστειλε επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη, με την οποία του ζητά να στείλει εγγράφως τα θέματα που έθιξε στο συνέδριο, ώστε «να τα λάβουμε υπόψη μας στον ευρύτερο νομοθετικό και όχι μόνο σχεδιασμό για τους κλάδους της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών».

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε ο κ. Ζαννετίδης, που με τη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο συνέδριο αποσκοπούσε στο να μεταφέρει στο Υπουργείο τη φωνή και τα δίκαια αιτήματα των αλιέων των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 25 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*