Ο Αλέξανδρος Κολιάδης νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου – Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Λιανός

Newsroom
04/03/2024 02:03
 
 
 

 

Την Κυριακή 3 Μαρτίου, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου με σκοπό την εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου, γραμματέα και τη σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης, εξελέγη πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου μέσω μυστικής ψηφοφορίας από 19 από τα 21 μέλη.

Για τη θέση του προέδρου υποβλήθηκαν δύο υποψηφιότητες, αυτές του Αλέξανδρου Κολιάδη και του Αλέξη Αθανασίου, δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης. Ο Αλέξανδρος Κολιάδης κέρδισε με 11 ψήφους, ενώ ο Αλέξης Αθανασίου έλαβε 7 ψήφους και καταμετρήθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Ως Αντιπρόεδρος προτάθηκε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, και για τη θέση του Γενικού Γραμματέα ο Αντώνης Καμπουράκης, πρώην πρόεδρος της ΠΕΔ. Την Εκτελεστική Επιτροπή θα αποτελέσουν ο Αλέξης Αθανασίου, υπεύθυνος του τοπικού παραρτήματος Κυκλάδων, και ο Θεοδόσης Νικηταράς, δήμαρχος Κω, για το παράρτημα Δωδεκανήσων.

Σε ανάρτηση του στο facebook ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου προχωράει μπροστά ενωμένη.
Η δύναμη της τοπικής αυτοδιοίκησης πηγάζει από την ενότητα τη συνεργασία, και τη συστράτευση. Στις μάχες και τις διεκδικήσεις που θα δώσουμε τα επόμενα 5 χρόνια για τα νησιά των Δωδεκάνησων και των Κυκλάδων, δεν περισσεύει κανείς.
Θέλω να ευχαριστήσω τους συνάδελφους μου για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου και την εκλογή μου στη θέση του Προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου. Θα εργαστούμε όλοι μαζί για να μπορέσουν τα νησιά μας να έχουν όλα όσα τους αξίζουν.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 526 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*