Νότιο Αιγαίο: Απαγόρευσης καύσης μέχρι αύριο λόγω των ισχυρών ανέμων

φωτιά Δανακός
Newsroom
08/04/2024 10:43
 
 
 

 

Την απαγόρευση καύσης που ανακοίνωσε η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου για τις Π.Ε. Κυκλάδων και Δωδεκανήσου (η οποία θα ισχύσει ως και τις 9 Απριλίου 2024 λόγω εκδήλωση ισχυρών ανέμων) υπενθύμισε η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι των νησιών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίζει, επίσης, ότι θα πραγματοποιείται εκτεταμένος έλεγχος και περιπολίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την τήρηση της απαγόρευσης καύσης και σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα σύμφωνα με την υπ’ αρ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας» (ΦΕΚ 2233/Β.2020).

Τέλος, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Δασικές πυρκαγιές.

(φωτό αρχείου)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*