Αθλητικά Μονοπάτια: Ένα καλοκαίρι γεμάτο δράση και δημιουργία σε 11 νησιά του Αιγαίου

Newsroom
21/06/2024 18:52
 
 
 

 

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από το Sports Excellence και την «Αναγέννηση και Πρόοδος», με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Για 9η συνεχόμενη χρονιά, τα Αθλητικά Μονοπάτια θα πραγματοποιηθούν σε 11 απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, προσφέροντας ένα πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά δημοτικού. Από την 1η έως την 20η Ιουλίου 2024, οι μικροί μόνιμοι κάτοικοι των νησιών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκμάθηση κολύμβησης, αθλητικές δραστηριότητες, μουσικοκινητικά παιχνίδια, δημιουργικά εργαστήρια και πολλές άλλες δράσεις που προάγουν την υγεία, τη διατροφή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Αναλυτικότερα: Τα «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ» θα πραγματοποιηθούν για 9η συνεχόμενη χρονιά, σε 11 απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου: Άγιος Ευστράτιος, Αμοργός, Αστυπάλαια, Κάσος, Καστελλόριζο, Κίμωλος, Λειψοί, Νίσυρος, Τήλος, Φούρνοι και Ψαρά.

Το πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων ΑΜ2024 απευθύνεται κυρίως σε παιδιά δημοτικού, μόνιμους κατοίκους του νησιού και θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου έως Σάββατο 20 Ιουλίου 2024.

Το φετινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκμάθηση κολύμβησης, ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, μουσικοκινητικά και κιναισθητικά παιχνίδια, παιχνίδια προσανατολισμού και συμπερίληψης, δημιουργικά εργαστήρια, κυνήγι θησαυρού καθώς και ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων που αφορούν στην υγεία, τη διατροφή και το περιβάλλον.

Το τρίπτυχο των Αθλητικών Μονοπατιών:

Ομαδικά και δημιουργικά παιχνίδια
Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων
Κοινωνικοποίηση

Η 1η εβδομάδα θα έχει ως θεματική την Υγεία και την Άσκηση,
η 2η εβδομάδα τη Δημιουργικότητα και την Ηγεσία και
η 3η εβδομάδα τις Τέχνες και την Ενσυναίσθηση.

Θα υπάρξουν νέες μαθησιακές προσεγγίσεις, που στόχο θα έχουν την ανάπτυξη και βελτίωση των γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών, με χαρακτηριστικό το Τουρνουά Ευστοχίας που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη χρονιά στα Αθλητικά Μονοπάτια.

Θα υπάρξει για άλλη μια χρονιά το καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης μαθηματικών με τη χρήση της τεχνολογίας, σε συνεργασία με το εργαστήριο μαθηματικών WhyMath.

Ο τρόπος διδασκαλίας θα στηρίζεται στο ομαδικό παιχνίδι με τη χρήση σύγχρονου εκπαιδευτικού εξοπλισμού καθώς και ψηφιακών εφαρμογών.

Επίσης και φέτος θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το SafeWaterSports και θα εντάξουμε καθημερινά στο πρόγραμμα εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε σχέση με την ασφάλεια στη θάλασσα, την προστασία του περιβάλλοντος και τα θαλάσσια σπορ.

Από το κλείσιμο του προγράμματος, δεν θα μπορούσε να λείψει η τελετή λήξης, η οποία θα περιλαμβάνει αθλητισμό, μουσική, χορό και εορταστική διάθεση, ώστε να χαιρετήσουμε τα Καλοκαιρινά μας Αθλητικά Μονοπάτια όπως τους αρμόζει!!

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια | Sport Paths» διοργανώνεται από το 2015 και υλοποιείται από το Sports Excellence | Τμήμα Αθλητικής Αριστείας και την «Αναγέννηση & Πρόοδος», διεξάγεται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 85 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*