Ψήφισμα για το ακτοπλοϊκό… χωρίς τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

admin
02/03/2015 10:52
 
 
 

Ψήφισμα για το ακτοπλοϊκό εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς ωστόσο να συναινεί η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την παρουσία της δημάρχου Κάσου Μαίρης Σορώτου – Τσανάκη, η οποία εξέπεμψε SOS για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού της και ζήτησε τη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Σώμα εξέδωσε σχετικό ψήφισμα, με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου να δηλώνει «παρών».

 

«Κινδυνεύει η Κάσος»

Έχοντας ταξιδέψει περίπου 34 ώρες για να έρθει στη Σύρο, η κ. Σορώτου – Τσανάκη μίλησε για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κάσος, η οποία κινδυνεύει να μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο τον Μάρτιο και τις περισσότερες μέρες του Απριλίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η δήμαρχος, «το πρόβλημα είναι τεράστιο γιατί δεν έχουμε και την πρέπουσα αεροπορική σύνδεση […] Συνεχώς συρρικνώνεται ο πληθυσμός […] Σας ζητάμε να ακούσετε τη φωνή των Κασίων που ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια».

 

«Η σαιζόν που μπαίνει, θα μας χαρίσει αγωνία»

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε απερίφραστα ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι αρωγός στο δίκαιο αίτημα της Κάσου.

Χωρίς όμως να «μασάει» τα λόγια του, συμπλήρωσε ότι λόγω του γεγονότος ότι «η ελληνική ακτοπλοΐα βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο και οι εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα, η σαιζόν που μπαίνει, θα μας χαρίσει αγωνία».

 

«Θέμα όλων των νησιών»

Από την πλευρά του, ο κ. Μαχαιρίδης υπενθύμισε ότι «οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια», επισημαίνοντας ότι η γραμμή Κάσου-Καρπάθου «δεν είναι βιώσιμη, αν δεν επιχορηγηθεί με τα απαραίτητα ποσά», ενώ ο κ. Σπύρου τόνισε ότι «η ακτοπλοΐα είναι θέμα όλων των μικρών νησιών» και θα πρέπει να κατοχυρωθεί ως «δημόσιο αγαθό».

Ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Σιγάλας

«Να δοθεί άμεσα πολιτική λύση»

Κάνοντας γνωστό ότι η Ανάφη έχει μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Σιγάλας με αγανάκτηση δήλωσε: «Ακούμε μια από τα ίδια. Δεν πάει άλλο, δεν υπάρχει πλέον ανοχή. Ας αφήσουμε τα λόγια και να μπούμε στην πράξη. Εδώ και τώρα, άμεση πολιτική λύση. Όταν έρχονται δύσκολα, τα ρίχνουμε στη νησιωτικότητα. Να επιστρατευτεί πλοίο να εξυπηρετηθούν τα μικρά νησιά».

 

Το περιεχόμενο του ψηφίσματος

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στη σημερινή του συνεδρίαση (2/3/2015) που πραγματοποιείται στη Σύρο εκφράζει την πλήρη στήριξη του στο δίκαιο αίτημα του λαού της Κάσου για ανθρώπινες και σύγχρονες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Το αίτημα για άρση του αποκλεισμού και της απομόνωσης των νησιωτών μας ζητά ΑΜΕΣΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ λύση.

Καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να δείξουν την απαιτούμενη βούληση και αποφασιστικότητα ώστε η Κάσος και το σύνολο των νησιών μας να έχουν συχνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ανθρώπινες και αξιοπρεπείς όλα τα νησιά.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*