Αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού τεσσάρων νησιών των Κυκλάδων

admin
13/03/2015 09:56
 
 
 

Στην αισθητική αναβάθμιση του τόπου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών θα συμβάλλουν οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού σε Σαντορίνη, Σίφνο, Αμοργό και Μήλο.

Σε συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος με τη διοίκηση του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου αποφασίστηκε η προκήρυξη αρχιτεκτονικών διαγωνισμών το προσεχές διάστημα σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, που αφορούν τον αστικό εξοπλισμό στα νησιά,  Ρόδο, Κω, Λέρο, Σαντορίνη, Σίφνο, Αμοργό και Μήλο.

Ενδεικτικά θέματα των διαγωνισμών αποτελούν τα καθιστικά εξωτερικού χώρου, τα στέγαστρα στάσεων, οι κάδοι απορριμμάτων, τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου και ο εξοπλισμός παραλιών. Οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν για το κάθε νησί ξεχωριστά, ούτως ώστε να ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν την ξεχωριστή φυσιογνωμία του κάθε τόπου.

Είναι η πρώτη φορά που διενεργηθούν αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί στο Νότιο Αιγαίο, οι οποίοι θα «απελευθερώσουν» την δημιουργική φαντασία του αρχιτεκτονικού δυναμικού της περιοχής, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αισθητική αναβάθμιση των νησιών. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω διαγωνισμοί θα διεξαχθούν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

(φωτό: discovergreece.com)

(Visited 29 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*