Χαράλαμπος Κόκκινος: «Να επιδοτηθούν οι μετακινήσεις των νησιωτών»

 
 
 

«Κοινωνικό αγαθό, το οποίο δεν υπόκειται σε διαπραγμάτευση και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες» χαρακτήρισε την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, μιλώντας στη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ερμούπολη.

«Η υπόθεση των ακτοπλοϊκών μεταφορών απαιτεί συνεργασία και συνεννόηση. Η θάλασσα δεν μας χωρίζει: Τα καράβια μάς ενώνουν, μεταφέροντας ανθρώπους, αγαθά, αξίες και πολιτισμό» ανέφερε ο κ. Κόκκινος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του, ενώ προχώρησε και στην κατάθεση των δικών του προτάσεων, οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:
*Επιδότηση, με πόρους του ΕΣΠΑ, των μετακινήσεων των νησιωτών, όπως γίνεται στις Βαλεαρίδες νήσους της Ισπανίας και στα νησιά της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό. Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, η κυβέρνηση θα μπορούσε να ισχυροποιήσει το αίτημα αυτό, χρησιμοποιώντας ως επιχειρήματα στην γεωγραφική θέση της χώρας μας, η οποία έχει πληθώρα νησιών που αποτελούν και σύνορα της Ε.Ε.
* Διενέργεια διαγωνισμών για τα δρομολόγια των άγονων γραμμών 3-4 χρόνια νωρίτερα από την πραγματοποίησή τους, έτσι ώστε οι εταιρείες αφενός θα γνωρίζουν τα έσοδα τους και αφετέρου θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν και να ανανεώσουν τον στόλο τους με καινούρια πλοία.
* Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού από την εκάστοτε κυβέρνηση και διάθεση μεγαλύτερων κονδυλίων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών και για λιμενικά έργα.
* Διεξαγωγή ουσιαστικού διαλόγου σε τακτά χρονικά διαστήματα, με στόχο τη βελτίωση τον ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών των νησιωτών.
*Εμπρόθεσμη ανακοίνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, ώστε να τα γνωρίζει το επιβατικό κοινό και να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και καλύτερος προγραμματισμός.
*Παροχή εκπτώσεων και κινήτρων μετακίνησης για τους μονίμους κατοίκους των νησιών, ειδικότερα των ακριτικών και απομακρυσμένων νησιών.

kokkinos syskepsi aktoploia

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*