Προτάσεις Κόκκινου για κρουαζιέρα, θαλάσσιο τουρισμό και ακτοπλοΐα

 
 
 

kokkinos imerides nd 1

Σε δυο ημερίδες που διοργάνωσαν οι Τομείς Τουρισμού και Ναυτιλίας της ΝΔ παρέστη και τοποθετήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος όχι μόνο μετέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νησιωτική Ελλάδα, αλλά κατέθεσε και τις δικές του προτάσεις για την κρουαζιέρα, τον θαλάσσιο τουρισμό και την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του κ. Κόκκινου έχουν ως εξής:
*Συνεργασία των Λιμενικών Ταμείων με το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τις Περιφέρειες για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας και την προσέλκυση κρουαζιέρων αποκλειστικά για την Ελλάδα.
*Παροχή κινήτρων στους ιδιοκτήτες κρουαζιερόπλοιων και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους επισκέπτες των νησιών.
*Βελτίωση των λιμενικών υποδομών και εγκαταστάσεων με έργα μακράς πνοής, που θα καταστήσουν τα λιμάνια ακόμη περισσότερο ασφαλή, καθώς και ύπαρξη χώρων για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των επισκεπτών.
*Συνδυασμός της κρουαζιέρας και με άλλες δράσεις εναλλακτικής μορφής τουρισμού.
*Υλοποίηση νησιωτικών πολιτικών και αειφόρου ανάπτυξης.
*Οικονομική στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας και δρομολόγηση νέων ακτοπλοϊκών γραμμών.
*Οργάνωση των ακτοπλοϊκών γραμμών και των δρομολογίων αρκετούς μήνες νωρίτερα από την εκτέλεσή τους, για τον καλύτερο προγραμματισμό μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών.
*Επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

kokkinos imerides nd 2
Τέλος, ο κ. Κόκκινος χαρακτήρισε το μεταφορικό ισοδύναμο ως «μια ακόμα επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης και μια επιδοματική πολιτική προς τους νησιώτες, που δεν τους καλύπτει στο σύνολο τους», υποστηρίζοντας ταυτόχρονά ότι «δείχνει προβληματικό και ανεφάρμοστο, όπως εξαγγέλθηκε».

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*