Τροπολογία Γάκη για το κριτήριο επιλογής των μη αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

 
 
 

gakis dimitris

Δεκτή έγινε η τροπολογία – προσθήκη που κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, η οποία προβλέπει την τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 51 του ν. 4407/16 στο σημείο που αφορά στην απαλοιφή του κριτηρίου της υπηρεσίας στην έδρα της Περιφέρειας, ως κριτήριο επιλογής για τα μη αιρετά μέλη στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Ο βουλευτής κατέθεσε την τροπολογία (σ.σ. εντάχθηκε ήδη στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι»), κατόπιν συνάντησης που είχε χθες στη Βουλή με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, που του έθεσε το θέμα της αποκατάστασης της αδικίας σε βάρος των υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για τους οποίους τίθεται ως κριτήριο συμμετοχής τους ως μη αιρετά μέλη στα υπηρεσιακά συμβούλια, η υπηρεσία τους στην έδρα της Περιφέρειας.
Ο κ. Χατζημάρκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποκατάσταση της αδικίας, που – όπως επισήμανε – θα επιφέρει συνθήκες ισονομίας μεταξύ των υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο βουλευτής στην αιτιολογική έκθεση, η συγκεκριμένη ρύθμιση του ν. 4407/2016, σύμφωνα με την οποία η υπηρεσία στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τίθεται ως κριτήριο επιλογής για τα μη αιρετά μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, δημιουργεί προβλήματα όσον αφορά στην ισότιμη δυνατότητα εκπροσώπησης των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας. Με την τροπολογία που έγινε δεκτή από τον υπουργό Εσωτερικών, αίρεται η αδικία στην ισότιμη δυνατότητα εκπροσώπησης των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, η οποία προκύπτει από την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χώρου και τη γεωγραφική κατανομή των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

(φωτό: dikaiologitika.gr)

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*