Νέος καβγάς στην Περιφέρεια: «Μήλον της έριδος» το ψήφισμα για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

 
 
 

ellines stratiotikoi toyrkia

Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που, μέχρι τις 15 Αυγούστου, κρατούνταν στις φυλακές της Ανδριανούπολης στην Τουρκία εξέδωσε στις 21 Ιουλίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου, παρόλα αυτά η ομοψυχία… εξαντλήθηκε εκεί.

Με σημερινή ανακοίνωση του, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος (ο οποίος ήταν και ο εισηγητής του συγκεκριμένος θέματος στην συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου) κατηγορεί την περιφερειακή αρχή ότι «κράτησε στα συρτάρια» το ψήφισμα, χωρίς να το κοινοποιήσει πουθενά ή να το επιδώσει στο Τουρκικό Προξενείο της Ρόδου, όπως – σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο – είχε αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου ζητά απάντηση από τον περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο και τον πρόεδρο του Σώματος κ. Μπιζά για τους λόγους που δεν υλοποιήθηκαν οι παραπάνω αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα από τον κ. Μπιζά, μέσω του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, με τίτλο «Ρεσιτάλ φαντασιοπληξίας του Χαράλαμπου Κόκκινου, για λίγα λεπτά τζάμπα δημοσιότητας». Σε αυτήν, ο κ. Μπιζάς αντικρούει τους ισχυρισμούς του κ. Κόκκινου, λέγοντας ότι ουδέποτε το Περιφερειακό Συμβούλιο έλαβε απόφαση επίδοσης στο Τουρκικό Προξενείο του ψηφίσματος συμπαράστασης, ενώ κατηγορεί τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου για ενσυνείδητη διαστρέβλωση της αλήθειας. «Η διαρκής προσπάθειά του να εφευρίσκει τρόπους για να κρατηθεί στην επικαιρότητα, αγγίζει το κωμικοτραγικό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπιζάς, ο οποίος τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει στον κ. Κόκκινο «να διασύρει το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθοδηγούμενος από τα πολιτικά, υπαρξιακά του αδιέξοδα».

 

Η ανακοίνωση του κ. Κόκκινου:
Τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδεχτήκαμε όλοι οι Έλληνες τους δύο στρατιωτικούς μας (Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή) που απελευθερώθηκαν και επέστρεψαν στη χώρα μας ενώ είχαν κρατηθεί άδικα επί 167 μέρες στις τουρκικές φυλακές.
Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων περιφερειακών συμβούλων και συμπολιτών μας που παρακολουθούν τα δρώμενα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τους ενημερώνω ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στις 21.7.2018 στη Ρόδο, είχα την τιμή να εισηγηθώ ψήφισμα συμπαράστασης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς κρατουμένους των Τούρκων.
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ.
Με μεγάλη απορία και λύπη παρατήρησα ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα αφενός δεν κοινοποιήθηκε πουθενά (σε αντίθεση με άλλες ανακοινώσεις που επέλεξε να εκδώσει το γραφείο τύπου της Π.Ν.Αι.) και αφετέρου δεν επιδόθηκε στο Τουρκικό Προξενείο της Ρόδου όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Θα περίμενε κανείς, γι’ αυτό το σοβαρό εθνικό θέμα, να υπήρχε άμεση αντίδραση από την ηγεσία της Π.Ν.Αι. Πέρασαν 25 μέρες, η απόφαση δεν υλοποιήθηκε και ευτυχώς που οι στρατιώτες μας απελευθερώθηκαν. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχασε την ευκαιρία να βάλει το δικό της λιθαράκι στην προσπάθεια απελευθέρωσής τους, όπως έπραξαν άλλοι αυτοδιοικητικοί και συλλογικοί φορείς.
Με το α.π. 220/16.8.2018 που απέστειλα προς τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο και κοινοποίησα στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.) κ. Μπιζά, ζήτησα να με ενημερώσουν ποιοι ήταν οι λόγοι που δεν υλοποιήθηκαν οι αποφάσεις του Π.Σ. της Π.Ν.Αι. Περιμένω να πάρω απάντηση που δεν έχω λάβει μέχρι σήμερα το μεσημέρι που αποστέλλω το δελτίο τύπου.
Στέλνω συνημμένα α) το ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που ζητά την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας, β) το έγγραφο προς την ηγεσία της Π.Ν.Αι.
Υ.Γ.: Στην 6η συνεδρίαση του Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου 21.7.2018 είχα ζητήσει να εκδώσουμε ψήφισμα και για τη «συμφωνία Πρεσπών – Σκοπιανό». Το θέμα είχαν συζητήσει και άλλες αυτοδιοικητικές συλλογικότητες. Το αίτημά μου – επίκαιρο και εθνικό – δεν έγινε δεκτό στην ημερήσια διάταξη του Π.Σ. από την ηγεσία της Π.Ν.Αι., ενώ προ εξαμήνου περίπου είχαμε εκδώσει ψήφισμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας… Το ζήτημα ξέρουμε όλοι ότι είναι σοβαρό, μας απασχολεί και θα μας απασχολήσει.

 

Το έγγραφο του κ. Κόκκινου

kokkinos ylopoihsi apofasis ellines stratiotikoi

 

Η απάντηση του κ. Μπιζά:
Σταθερά φαντασιόπληκτος και αδιάβαστος, μονίμως διακατεχόμενος από το άγχος της τζάμπα δημοσιότητας, ο Χαράλαμπος Κόκκινος, με σημερινό Δελτίο Τύπου, ψευδώς ισχυρίζεται ότι το ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούντο στις φυλακές της Τουρκίας και η επίδοσή του στο Τουρκικό Προξενείο, έμεινε στα συρτάρια της ηγεσίας της Περιφέρειας.
Ενημερώνω τον κ. Κόκκινο ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίασή του στις 21 Ιουλίου 2018, ουδέποτε έλαβε απόφαση επίδοσης στο Τουρκικό Προξενείο του ψηφίσματος συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς το οποίο εξέδωσε και αποτύπωνε την πολιτική βούληση του σώματος, για την απελευθέρωση των δύο κρατουμένων και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες. Η πρόταση επίδοσης του ψηφίσματος απορρίφθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο δεν αποτελεί όργανο άσκησης εξωτερικής πολιτικής.
Όλα όσα ο Χαράλαμπος Κόκκινος ισχυρίζεται, βρίσκονται μόνο στο δικό του μυαλό και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Θλίβομαι που εξακολουθεί να περιφέρει την άγνοιά του, σε μια προσπάθεια να κερδίσει λίγα λεπτά ανέξοδης δημοσιότητας. Η διαρκής προσπάθειά του να εφευρίσκει τρόπους για να κρατηθεί στην επικαιρότητα, αγγίζει το κωμικοτραγικό.
Ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιστρέψω στον Χαράλαμπο Κόκκινο να διαστρεβλώνει ενσυνειδήτως την αλήθεια και να διασύρει το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθοδηγούμενος από τα πολιτικά, υπαρξιακά του αδιέξοδα.
Για το λόγου το αληθές, επισυνάπτω το ακριβές κείμενο του ψηφίσματος, όπως περιλαμβάνεται στα Πρακτικά της συνεδρίασης της 21ης Ιουλίου 2018.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*