Στη Σύρο ο τελικός για την ανάδειξη του υποψηφίου European Young Chef 2018 – Στη Νάξο ένας από τους ημιτελικούς

 
 
 

diagonismos european chef 2017 1

Για 3η συνεχή χρονιά η Περιφέρεια προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει το Νότιο Αιγαίο στον ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2018, που θα διεξαχθεί 25-26 Νοεμβρίου 2018 στο Galway της Ιρλανδίας.

Αρχικά, θα διοργανωθούν τέσσερις ημιτελικοί σε Ρόδο (7/9), Κω (14/9), Μύκονο (20/9) και Νάξο (21/9), στους οποίους θα πάρουν μέρος σεφ ηλικίας από 18 έως 26 ετών και θα κριθούν από τριμελή επιτροπή. Οι νικητές θα διαγωνιστούν στον τελικό που θα διεξαχθεί στη Σύρο στις 22/9, όπου πενταμελής επιτροπή θα επιλέξει τον νεαρό σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στο European Young Chef Award 2018 στην Ιρλανδία.
Η επιτυχημένη εκπροσώπηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους διαγωνισμούς που διεξήχθησαν στην Βαρκελώνη, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων (στρατηγικό κοινωνικό εταίρο της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019), προμηνύει πως και οι φετινές συμμετοχές των νεαρών σεφ σε όλα τα επίπεδα, θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία , αφού ο πήχης ανεβαίνει ψηλά και τα ντόπια προϊόντα των νησιών μας θα ταξιδέψουν για ακόμη μία φορά στο εξωτερικό για να «μαγέψουν» με τη γεύση και την ποιότητά τους, τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

logo gastronomiki perifereia
Υπενθυμίζεται ότι το 2016 τον τίτλο του “European Young Chef 2016” είχε κατακτήσει ο Σταμάτης Μισομικές, ενώ και το 2017 το Νότιο Αιγαίο είχε διακριθεί με τον Σπύρο Κουγιό. Επίσης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (η οποία συμμετέχει στην πλατφόρμα των Ευρωπαϊκών Γαστρονομικών Περιφερειών και στο Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT), ενώ έχει κατακτήσει και τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019), με όπλα τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών και τις εντυπωσιακές επιδόσεις των νεαρών σεφ που την εκπροσώπησαν στο European Young Chef Award, όπως προαναφέρθηκε, διεκδίκησε και πέτυχε ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός να διεξαχθεί το 2019 στο Νότιο Αιγαίο.

xatzimarkos misomikes koygios xristoforoy

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος με τους δύο διακριθέντες στους δύο προηγούμενους Διαγωνισμούςνεαρούς σεφ, Σταμάτη Μισομικέ και Σπύρο Κουγιό και τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκο Χριστοφόρου

«Το υψηλό επίπεδο των νέων σεφ αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία, τιμώντας τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τοπικά προϊόντα και δίνει τη δυνατότητα σε νεαρούς σεφ να καταξιωθούν διεθνώς στο χώρο της γαστρονομίας. Επενδύουμε στην εξωστρέφεια για να κάνουμε τα νησιά μας σημείο αναφοράς μεταξύ των γαστρονομικών προορισμών παγκοσμίως» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα & Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου, δήλωσε: «Από την απήχηση που είχε ο διαγωνισμός τα προηγούμενα χρόνια, ευελπιστούμε ότι και φέτος το επίπεδο των διαγωνιζόμενων νέων σεφ θα είναι ιδιαίτερα υψηλό. Μέσα από την διαδικασία του διαγωνισμού, δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθούν διεθνώς πολλά ταλέντα που υπάρχουν στο Νότιο Αιγαίο και να γίνουν οι κορυφαίοι σεφ, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές της γαστρονομίας των νησιών μας και των τοπικών προϊόντων».

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*