Δημοτικό Σχολείο Αρκιών: Το μικρότερο σχολείο της Ε.Ε. – Γ. Χατζημάρκος: «Κανένα παιδί μας δεν είναι μόνο του»

 
 
 

xatzimarkos arkioi mathitis 2018 1

Ένα και μόνο παιδί, ο 9χρονος Χρήστος, φοιτά φέτος στην Δ’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου των Αρκιών, το οποίο είναι το μικρότερο σχολείο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό το σχολείο επέλεξε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος για να παραστεί στον αγιασμό για την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, σε μια κίνηση συμβολική – αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστική – στέλνοντας το μήνυμα ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται δίπλα σε όλα τα νησιά ευθύνης της, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα Παιδείας, υπερβαίνοντας και αυτές ακόμη τις θεσμικές αρμοδιότητές της, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

xatzimarkos arkioi mathitis 2018 2
Αμέσως μετά τον αγιασμό, ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Από τους Αρκιούς, το σχολείο με τον ένα μόνο μαθητή, τον Χρήστο, που ξεκίνησε σήμερα την Δ’ Δημοτικού και ζει στο νησί με τους γονείς και τα τέσσερα αδέρφια του, στέλνουμε το δικό μας μήνυμα σε όλα τα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά. Κανένα παιδί μας δεν είναι μόνο του. Είμαστε εκεί όπου δοκιμάζεται η κοινωνική συνοχή, τα αντανακλαστικά μας και η αφοσίωση μας στην οργανωμένη κοινωνία. Κανένα παιδί μας, δεν πρέπει να αισθανθεί ότι είναι μόνο του. Και δεν είναι. Καλή σχολική χρονιά».

xatzimarkos arkioi mathitis 2018 3

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*