Yδατοδρόμια και υποστελέχωση ΟΤΑ στην ατζέντα της συνάντησης Καματερού-Χατζημάρκου

 
 
 

xatzimarkos kamateros

Θέματα, των οποίων η επίλυση χρήζει κοινής προώθησης, έθεσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος στον βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερό, σε συνάντηση που είχαν χθες στη Ρόδο, παρουσία του συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου Αντώνη Αποστολίδη.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια, που έχει κατατεθεί στη Βουλή με εισηγητή τον κ. Καματερό, η υποστελέχωση των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.
Όσον αφορά στα υδατοδρόμια, συμφωνήθηκε η παρουσία και του κ. Χατζημάρκου στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής όταν θα συζητηθεί το σχέδιο νόμου, αφού προηγουμένως θα έχει καταθέσει το σύνολο των παρατηρήσεων και των προτάσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επ’ αυτού.
Για την υποστελέχωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμφωνήθηκε πως θα πρέπει να υπάρξουν από κοινού συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου να δοθεί λύση στο φλέγον αυτό θέμα που «δένει τα χέρια» των ΟΤΑ του Νοτίου Αιγαίου. Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στους 30 από τους 34 δήμους του Νοτίου Αιγαίου λειτουργούν ελλιπείς Τεχνικές Υπηρεσίες, παράγοντας ανασταλτικός για την ωρίμανση και δημοπράτηση έργων, με την Περιφέρεια να αδυνατεί πλέον να σηκώσει το βάρος όλων αυτών των νησιών που καλείται να καλύψει, σε επίπεδο Τεχνικών Υπηρεσιών.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*