Επίσκεψη του Αποστολικού Νούντσιου στα γραφεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Σύρο

 
 
 

apostolikos noyntsios 1

Με τον Αποστολικό Νούντσιο στην Ελλάδα, Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Savio Hon Tai (επίσημο εκπρόσωπο του Πάπα της Ρώμης στην Ελλάδα), τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου, Θήρας και Κρήτης, Σεβασμιότατο Πέτρο Στεφάνου και τον Πρόεδρο της Κάριτας Ελλάς Πανοσιολογιότατο π. Αντώνιο Βουτσίνο, συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής επίσκεψης του Πρέσβη του Βατικανού, ο κ. Λεονταρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξανόμενη εμβάθυνση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αγίας Έδρας, υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην ενίσχυση του διαθρησκειακού διαλόγου.
«Η αρμονική συνύπαρξη Ορθοδόξων και Καθολικών στη Σύρο και στα υπόλοιπα νησιά μας πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Αυτό το “θρησκευτικό κεκτημένο” είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Εγγύηση προς τούτο αποτελεί η παρουσία ισχυρών προσωπικοτήτων, εγνωσμένου κύρους στην κορυφή της ιεραρχίας των δύο Εκκλησιών, οι οποίοι με το έργο και τη διακονία τους καθοδηγούν το ποίμνιο, αλλά και η επίδειξη του απόλυτου αλληλοσεβασμού και εκτίμησης εκ μέρους των πιστών των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων» δήλωσε σχετικά ο κ. Λεονταρίτης.

apostolikos noyntsios 2
Ο Αποστολικός Νούντσιος ενημερώθηκε, επίσης, για τη δομή και τις δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ άκουσε με ενδιαφέρον όλες τις πληροφορίες για τη στρατηγική που ακολουθείται στον τομέα ενίσχυσης του πεδίου του θρησκευτικού τουρισμού.
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την συνδρομή και την συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την Καθολική Εκκλησία και τις κοινωνικές οργανώσεις που υπάγονται σ’ αυτήν, όποτε χρειαστεί και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της περιφερειακής αρχής, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το φυσικό κάλλος των Κυκλάδων.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

apostolikos noyntsios 3

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*