Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο Νότιο Αιγαίο ως και την Κυριακή

 
 
 

kymata paralia cnn

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το οποίο για σήμερα προβλέπει βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες και ισχυρούς ανέμους ως 7 μποφόρ.

Αύριο Σάββατο, τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα με ιδιαίτερη ένταση, με τους ανέμους να φτάνουν τα 8 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 9-10 μποφόρ. Την Κυριακή οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν, με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ, ενώ θα εκδηλωθούν θυελλώδες άνεμοι 8 μποφόρ και τοπικά 9-10 μποφόρ στο Αιγαίο με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Λόγω των έκτακτων φαινομένων, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπενθυμίζει στους πολίτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμβουλεύονται τα καθημερινά δελτία καιρού και τις σχετικές ειδοποιήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, λόγω των θυελλωδών ανέμων παρακαλούνται να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.
Πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης θυελλωδών ανέμων, οι πολίτες είναι σημαντικό να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας:
*Να ασφαλίζουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
*Να στερεώνουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει.
*Να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας τους.
*Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
*Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

(φωτό: cnn.gr)

(Visited 28 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*