Μήνυμα Χατζημάρκου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 
 
 

28 oktovriou palies foto 1

Να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ανδρείας των αγωνιστών του 1940 και να πουν τα «όχι» που θα χτίσουν τα μεγάλα «Ναι» για τις επόμενες γενιές, προτρέπει τους πολίτες ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος στο μήνυμα του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

«Λειψοί στο μέτρημα, μα μεγάλοι στο ανάστημα, προέταξαν ψυχή και σώμα στον εχθρό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα του περιφερειάρχη, το πλήρες περιεχόμενο του οποίου έχει ως εξής:

Με την ιαχή «αέρα», με το «χαμόγελο στα χείλη», με την ευχή της μάνας τους και την καρδιά τους γεμάτη Ελλάδα, οι αγωνιστές του 1940 προέταξαν ψυχή και σώμα στον εχθρό που ήρθε να διεκδικήσει την ιστορία τους, τα ιερά τους, την πατρίδα τους. Με όλους τους οιωνούς εναντίον τους, λειψοί στο μέτρημα, μα μεγάλοι στο ανάστημα της ψυχής, ανέβηκαν τα σκαλιά του σεβασμού της απόλυτης εθνικής μας μνήμης.

Τώρα, μετά από 78 χρόνια, είναι η σειρά μας, το παράδειγμά της ανδρείας τους να γίνει ο φωτεινός σηματοδότης των δικών μας αποφάσεων, των αποφάσεων για τις οποίες θα είναι περήφανες οι επόμενες γενιές, καθώς με τα «όχι» που θα έχουμε πει, θα έχουμε χτίσει για αυτές τα μεγάλα «Ναι».

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*