2,16 εκατ. ευρώ από το ΠΑΑ θα δοθούν σε 104 νέους γεωργούς Κυκλάδων & Δωδεκανήσου

 
 
 

NEOI AGROTES GEORGOI

2,16 εκατ. ευρώ πρόκειται να δοθούν σε 104 νέους γεωργούς Κυκλάδων – Δωδεκανήσου, από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014 – 2020.

Την απόφαση ένταξης των 104 νέων γεωργών στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης – ΠΑΑ 2014 – 2020, στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης, υπέγραψε ο pεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με συνολική δημόσια δαπάνη 2.158.000 ευρώ.

Ειδικότερα, για τους 104 δικαιούχους από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που εντάσσονται στο παραπάνω πρόγραμμα, κατόπιν της αξιολόγησης των αιτήσεων ένταξης που κατέθεσαν, οι δεσμεύσεις και οι υποχρεώσεις, προκειμένου να λάβουν τις επιδοτήσεις, εκκινούν από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης και η διάρκειά τους ορίζεται στο χρονοδιάγραμμα που αναφέρεται στο επιχειρηματικό τους σχέδιο, με δεσμευτικούς στόχους για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων, όπως αυτό έχει υποβληθεί από κάθε δικαιούχο στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

Η ελάχιστη διάρκεια υλοποίησης Επιχειρηματικού Σχεδίου είναι τρία έτη και η μέγιστη, τέσσερα έτη.

Η υλοποίηση του Επιχειρηματικού Σχεδίου πρέπει να ξεκινήσει εντός χρονικής περιόδου 9 μηνών από την ημερομηνία ένταξης και ο δικαιούχος υποχρεούται να τηρεί τους όρους επιλεξιμότητας κατά την διάρκεια υλοποίησής του.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*